Кой лъже три пъти повече

Коя версия си избираш
Снимка: Thinkstock

Социологическо проучване, цитирано от британския сайт "Dailymail.co.uk", разкрива, че представителите на силния пол лъжат три пъти повече от жените.

Средностатистическият мъж послъгва около три пъти на ден своята половинка, като най-често се оправдава, че не е вдигнал телефона на любимата си, защото "е бил в район без обхват".

В допитването са участвали 2531 души, като само 5% от тях споменали, че винаги казват истината, а 14% без свян споделили, че лъжат повече от пет пъти дневно.

За сравнение над 57% от дамите допълват, че мамят партньора си веднъж на ден. Представителките на нежния пол най-редовно лъжат по отношение на емоционалното си състояние, заявявайки, "че се чувстват добре", за да не притесняват околните с проблемите си, но реалността била точно обратна на казаното.

Близо 45% от мъжете пък постоянно си измислят, че са свършили дадена заръка, за да не възникват нови семейни спорове.

Около 71% от анкетираните коментират, че лъжат останалите, за да не наранят чувствата им, а 31% от участниците в изследването и от двата пола, разказват, че най-често изричат лъжи пред шефа си, а след това се нареждат роднините, половинката, приятелите и колегите.

Приблизително 62% от дамите изпитват вина, когато излъжат някого, а при мъжете – този процент е едва 23.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти