Коя е най-подходящата възраст за брак

Дългоочакваният момент настъпи
Снимка: Thinkstock

Изследване на британски социолози показва, че 53% от жителките на Острова смятат, че точният момент за сключване на брак е между 25 и 29 години. Като рязък контраст с отминалите времена само 11 на сто от анкетираните жени разкриват, че периодът между 20-24 години е идеалната възраст за брак.

Малко над 18% от дамите са на мнение, че 30-те и по-специално фазата 30-34 години, е най-подходящото време за сватба.

Като цяло мъжете споделят възгледите на срещуположния пол, що се отнася до удачната възраст за брак, а 44% казват, че 25-29 години е правилната възраст за това. 24 на сто от представителите на силния пол предпочитат брак в по-късна възраст - между 30 и 34 години.

Само 10% от тях коментират, че минаването под венчилото на твърде млада възраст е добър избор, защото самите те биха казали заветното "да" именно между 20 и 24 години.

Старата традиция, че бащата на булката трябва да плати сватбата, вече е отживелица. Сега се смята, че само булката и младоженецът е редно да покрият разходите по собствената си сватба, като 55% от хората са на това мнение.

30% от запитаните споделят, че родителите на младоженците трябва да платят сватбата, а само 5% подкрепят идеята, при която родителите на булката плащат изцяло за сватбеното тържество.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти