Когато любовта се умори: как да разберете дали е време да си вземете почивка като двойка

двойка
Снимка: Unsplash

Работили сте усилено, за да върнете връзката си в нормален ритъм, но сега сте изправени пред крайния вариант: "Дали не е по-добре да си вземем почивка?"

Може би напоследък ви е трудно да намерите общ език или пък пандемията е отслабила отношенията ви и сякаш крачите през необятно любовно блато.

Ако тази ситуация ви е позната, може би сте се замислили за пауза, но не сте сигурни дали наистина е добре за връзката ви. Не можем да ви кажем директно какъв би бил най-доброто решение за вашите отношения, но ето няколко безценни съвета, които ще ви помогнат да прецените:

Вижте положителното в почивката

В резултат на повтарящи се трудности в отношенията някои двойки смятат, че прекратяването на връзката за известно време може да се окаже добра идея. За други това може да е форма на прикрита, негласна раздяла. Все повече терапевти предлагат тази алтернатива, ако въпреки всичко любовта в двойката все още е налице.

Решението да си вземете почивка може да има много положителни последици, дори и да е трудно за вземане. На първо място, това ни позволява да се отдръпнем от връзката. Понякога, когато се чувстваме твърде задушени от трудностите във връзката ни, виждаме само огромната планина, която трябва да преодолеем. Като направим крачка назад, можем да се отдалечим от тази планина и да я анализираме по-добре.

Също така, когато твърде дълго сме били изправени пред много препятствия в отношенията си, може да се окаже, че цялата енергия, изразходвана за разрешаването им, е изтласкала на заден план личното ни благополучие. Затова почивката може да ни позволи да се съсредоточим отново върху себе си, да направим преглед на интересите си и да помислим по-обективно какво да правим по-нататък.

Въпреки че прекъсването на връзката за известен период от време може да изглежда като деструктивен подход, факт е, че разстоянието може да възстанови желанието, което е било погребано твърде дълго под покривката на ежедневните разочарования. Парадоксално е, но страстта и желанието оживяват именно чрез разстоянието. Следователно тази пауза може да даде нов тласък на връзката чрез усещането за липса и желанието да бъдете отново с другия човек.


Правила за следване

Ако решите да предприемете крачка напред и официално да преустановите връзката си за известно време, важно е да установите ясни правила и да ги спазвате докрай по време на тази дистанция:

Уморена любов: какво трябва да знаете преди да си вземете почивка

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти