Кога е правилният момент за сакралното "Обичам те"?

секс
Снимка: iStock

"Обичам те" - този израз може да влее свръхдоза увереност и амбиция на едни, а други да уплаши до смърт.

Досещате се, че правилният момент е твърде спорен. Според някои третият месец от връзката е златното време - нито твърде рано, за да стресне и да прозвучи прекалено импулсивно, нито твърде късно, за да изгуби своята празнична радост.

Тук сме склонни да поспорим - този период за някои може да е достатъчен за едва базово запознаване с повърхността на айсберга, а за други - цял живот чакане. И, нека си признаем, понякога сме готови да кажем думичката с О още на третия ден след ново запознанство.

обичам те
Снимка: iStock

Преживявали ли сте онова неприятно очакване на наближаваща опасност, когато осъзнавате, че сте на път да дадете властта на човек да ви счупи? Влюбването на моменти е наистина зловещо, защото допускате възможността доброволно да бъдете наранени. А думите "Обичам те" сякаш поставят финалната присъда.

Има ли нещо по-смело от това, да го кажеш първи? Невинаги.

Ако го чуем от мъжа до нас прекалено скоро, в главата ни нахлуват мисли като "Това е просто лудо маниакално увлечение, което ще отшуми" или "Това е обикновена самозаблуда заради повишени нива на допамин и хормони".

обичам те
Снимка: iStock

Е, стараем се да не се държим като циници, но бъдете внимателни, когато чуете "Обичам те" от новата ви тръпка твърде скоро. Не защото има вероятност да не е искрен, а защото това разкрива част от концепцията му за любовта. Всеки може да бъде съблазнен от красиви думи, но те нямат особена стойност, когато не са облечени в действия.

Не искаме "Обичам те" да е словесен израз на удоволствие от пиян секс или безразсъдни чувства със срок на годност. От друга страна, напрежението от постоянното изчакване на "подходящия момент" може да е наистина потискащо, защото главната цел в крайна сметка е да бъдем искрени.

обичам те
Снимка: iStock

Би било абсурдно да твърдим, че е невъзможно човек да изгуби ума си по някого в рамките на дни. Но са необходими месеци, дори години, за да осъществите интимна духовна връзка с някого, да споделяте възходи и падения, да се празнувате успехите си и да се окуражавате след загубите. 

Да изразиш чувствата си те кара да изпитваш едновременно еуфория и омиротворение, същински опустошителен словесен оргазъм. Неслучайно редица писатели и учени сравняват любовта с наркотичната зависимост. За моментите, в които премълчаните чувства може да причинят дори физическа болка. Затова да срещнеш някого, когото чувстваш като сродна душа, е едновременно съкровище и проклятие, както и изричането на заветните думи "Обичам те".

обичам те
Снимка: iStock

Прочете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти