Кога бракът е най-щастлив

Кога бракът е най-щастлив
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че третата година от брака е най-щастлива, тъй като тогава двойките започват да се чувстват удобно в съвместното си съжителство.

Изследване сред 2000 женени възрастни установило, че годината след сватбените вълнения е последвана от година, в която партньорите се опознават, но през третата година те вече приемат несъвършенствата на другия и започват да правят планове за деца, а това допълнително заздравява връзката им.

Изследването, цитирано от БГНЕС, е осъществено по поръчка на британската адвокатска кантора Слейтър и Гордън - специализирана в семейното право.

То анализира динамиката на съвременния семеен живот и установило, че до третата годишнина и двете страни са доволни от финансовите последици от брака, свързани със споделянето на сметките и разходите.

Луксът, свързан с влизането на две заплати в семейството, също допринася за щастието в третата година от брака, както и близкият край на ремонтите и подобренията по семейното жилище.

Проучването показало още, че петата година от брака е най-тежка, заради фактори като умора и дори изтощение от увеличаващата се работа и децата.

Опознаването на партньорите, честите спорове за поделянето на домакинската работа и стресът от финансовите проблеми също оказват влияние. Появата на деца в семейството около петата година поставя връзката под допълнително напрежение.

Изследването установило и че седмата година е "кладенецът" и изплуването от него открива пътя за дълъг и щастлив брак.

Една трета от участниците в допитването заявили, че няма достатъчно обич в брака им, а 20% признали, че има дни, в които съжаляват за решението си да минат под венчило.

Разминаванията в желанието за секс, различните хобита и предпочитания също създават проблеми след първите години на брака.

Половината от участниците в изследването заявили, че сватбата е най-щастливият ден в живота им, а първата годишнина от брака е втората най-щастлива след третата година.

10% от участниците споделили, че обичат партньора си по-малкото, отколкото в сватбения ден.

Около 20% заявили, че бракът им не се развивал така както им се е искало, а 40% признали, че биха могли да направят повече, за да са щастливи в брака си. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти