Кое прави жените щастливи?

Кое прави жените щастливи?
Снимка: Thinkstock

Много се говори за това, че жените сами не знаят какво искат и какво ще ги направи щастливи. Сега обаче се оказва, че отговорът може би е много лесен и се крие не другаде, а под завивките.

Ново изследване за нивата на щастие, осъществено от списание "Топ санте" и цитирано от БГНЕС, установи, че близо 20% от жителките на Острова никога не са правили секс.

Други 10% правят секс по-малко от три пъти в годината, а 60% се отдават на плътски страсти два пъти в месеца или по-малко.

Не само необвързаните дами се оплакват от липса на секс.

26% от жените с партньор до себе си също признали, че правят секс само веднъж на два-три месеца.

Допитването сред хиляда представителки на нежния пол на възраст между 35 и 55 години установило и ясна връзка между секса и душевното състояние.

33% от анкетираните дами, които правели секс повече от два пъти в седмицата, заявили, че са "много щастливи" в сравнение със само 15% от тези, които правели секс веднъж на два-три месеца.

"Резултатите са едновременно шокиращи и тъжни, особено предвид факта, че сексът ни кара да се чувстваме добре, а това ни помага да живеем по-дълго", заяви главната редакторка на списание "Топ санте" Джейн Дръкър.

Само 9% от дамите, които правели секс веднъж седмично, се определили като "много тревожни" спрямо 20% от тези, които се отдавали на ласки под завивките веднъж на два-три месеца.

63% от жените, които правели секс веднъж на два-три месеца, се консултирали с личния си лекар заради тревожността си.

59% от представителките на нежния пол, които правели секс по-малко от веднъж на месец, признали откровено, че повече секс би ги направил по-щастливи.

"Сексът не е лукс, той е жизненоважен. Той намалява стреса, засилва имунната система и ни дава значително усещане за задоволство", казва сексоложката Трейси Кокс.

Освен това сексът заздравява сърцето, намалява кръвното налягане и повишава самоуважението, установиха минали изследвания.

Той помага и за топенето на калории, като 30 минути секс изгарят 85 или повече калории. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти