Какъв трябва да е мъжът

Смяна на местата
Снимка: Thinkstock

Жените вярват, че истинският мъж трябва да помага вкъщи, да се грижи за децата, да бъде безстрашен и любезен, показват скорошни социологически данни, цитирани от българската информационна агенция "БГНЕС".

Мъжете от своя страна коментират, че истинският мъж трябва задължително да има кола и да печели повече пари от съпругата или приятелката си. Представата на нежните половинки обаче е коренно различна.

За тях партньорът им следва да умее да готви, да работи с пералня и без страх да елиминира паяци и други буболечки, да предлага помощта си вкъщи и да поставя жена си винаги на първо място.

Представителите на силния пол не отричат, че в 21-ви век е важно да се включват в къщната работа или да прибират детето от училище, но не смятат за нужно на всяка цена да улавят какви ли не насекоми.

64% от дамите поставят смелостта сред първите места в списъка с изисквания спрямо мъжете, а галантността и любезността са задължителни качества за 53 на сто от участничките в изследването. 46% се съгласяват с това, че мъжете им трябва винаги да мислят най-напред за своите половинки и после за себе си.

Дамите обаче не се задоволяват само с тези условия. 54 на сто държат мъжът до тях да може да готви, 42% да пере, а 57% да почиства прах, мие чинии и да води децата на училище.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти