Какъв е съвременният мъж

Какъв е съвременният мъж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Психолози и социолози отбелязват, че съвременните мъже все повече заприличват на жени, което има своите плюсове и минуси.

Експерти откроиха някои от най-характерните черти на съвременния мачо, взети назаем от противоположния пол.

На първо място работохолизмът. Все повече мъже стават кариеристи, които не се интересуват от любовта и семейството. Мъжете не искат да бъдат подвеждани от чувствата и за да избегнат това, стоят далеч от жените. Статистиката показва, че 15% от връзките се разпадат заради работата.

Двата пола си разменят местата и по отношение на децата. Мъжете, които не са се превърнали в кариеристи, все по-често си стоят вкъщи и отглеждат потомството, докато жените ходят на работа.

Картинката се променя и днес съпругите въртят бизнеса, докато мъжете домакинстват.

За щастие учените отбелязват, че благодарение на модерните технологии, всяка двойка може да има деца на по-късен етап от живота си.

Проучване на мнението на силния пол показва, че повече мъже са готови да станат бащи след 35-та година. В това отношение двата пола са на едно и също мнение.

Освен това господата са започнали по-често да посещават салоните за красота, харчат много повече пари за нови дрехи и козметика.

Но всичко това е в реда на нещата, донякъде. Специалистите обаче твърдят, че мъжете на съвремието също преминават през т.нар. "критични дни". Те все по-често се изнервят за щяло и нещяло, оплакват се за психическото си състояние и се нуждаят от подкрепа.

По-интересното е, че сексът за мъжете вече е на по-заден план. Все повече мъже отказват да правят секс с половинката. Това е свързано със стреса, нездравословния начин на живот, лошите навици и липсата на сън. 

А вие съгласни ли сте с тези твърдения?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти