Какво ще стане с човечеството, ако изчезне сексуалното влечение?

ф
Снимка: Thinkstock

Gizmodo разпита учени какво би станало с човечеството, ако всички хора на Земята спрат да изпитват сексуално привличане, пише лента.ру.

Част от специалистите смятат, че обществото би се изменило малко, но други предполагат, че заради рязкото намаляване на населението хората ще бъдат накарани да правят секс въпреки волята си.

Според Грегъри Мичъл от колежа Уилямс в САЩ половата активност няма да прекрати съществуването си, доколкото и сега множество хора правят секс без желание.

При това обаче би възникнал голям икономически спад, както и сериозни изменения в обществото, включително би се стигнало до изчезване на традиционните отношения между половете.

Според Кари Габриел Костело, който е професор по социология в Университета на Уискънсин-Милуоки, обществото ще загуби интерес към секса и ще си върне викторианските очертания, когато били възхвалявани асексуалните романтични отношения.

С тази гледна точка е съгласен и социологът Робин Люис Браун, който смята, че липсата на полови контакти би направила отношенията между мъжа и жената по-емоционални.

Рене Алмелинг от Йейлския университет предполага, че биха изчезнали сексуалните връзки, създадени на основата на удоволствието, освен това би спаднала раждаемостта. Но дори хората да престанат да се интересуват от секса, те ще продължат да се размножават като използват репродуктивни технологии.

ф
Снимка: Thinkstock

Рейчъл Франклин от Университета Браун смята,че броят на хората на Земята ще намалее драстично. Според нея властите могат да накарат хората да се възпроизвеждат насила, за да бъде компенсиран отрицателният прираст на населението.

Според социолога Роналд М. Грийн принудителното размножаване би станало единственият начин да се запази човечеството.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти