Какво ни дели от качествения секс

Какво ни дели от качествения секс
Снимка: Thinkstock

Срам, вина и страх.

Това са трите най-често срещани емоции, които пречат на сексуалния ни живот, когато хората ги асоциират със секса и сексуалните взаимоотношения.

Това разказва психологът д-р Фран Уолфиш, част от екипа на един от най-касовите риалити формати в Щатите, носещ името „Sex box”.

И не е ли наистина така? Много от двойките по света, които живеят в брачен съюз или на семейни начала, срещат проблеми в изразяването на сексуалността си, особено ако връзката им датира от по-дълго време.

Точно като в „кутия на секс стереотипите“, където усещанията са монотонни, рутинни и новите неща липсват. А излизането извън нейните клишета е именно онова нещо, което дели мъжа и жената от добрия и вълнуващ секс.

Според д-р Уолфиш има няколко важни стъпки към сексуалната здравословна наслада от секса на зрелия човек.

Ето и кои са те:

Сексуалните потребности не са мръсна тайна. Честността е най-правилният път към доброто партньорство, включително и в секса.

Ако усещате, че от известно време сексуалният ви живот не е както преди, не чакайте проблемът да нараства. Поговорете искрено с половинката си и се опитайте чрез комуникацията помежду си да съживите магията между вас.

Питайте, учете си, опознавайте се непрестанно. Това, че нещо в секса ви е било приятно преди години, не значи, че то трябва да остане единственото, което се случва под завивките. Опитайте се да разбирате сексуалните предпочитания на човека до вас, постарайте се и той да узнае вашите.

Разпалвайте страстта не само в спалнята, но и извън нея. Целият ден би могъл да бъде сексуален с правилния еротичен подход от ваша страна – палави съобщения в социалните мрежи или по телефона, „горещ“ душ и всичко друго, за което въображението ви подаде сигнал.

Споделяйте фантазиите си един на друг. Без да се срамувате. И ги осъществявайте, стига и двамата да сте съгласни с тях.

Заключете тревогите си в едно въображаемо шкафче и го оставете извън спалнята. Ако имате притеснения за децата си, за работата, за нещо, свързано с близък човек, това ще убие всички възможности да получите оргазъм.

Освободете се от този мисловен товар, така ненужен в моментите на нежност и интимност. За проблеми можем да мислим винаги, но не и докато правим любов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти