Какво е сексуална анорексия

Какво е сексуална анорексия
Снимка: netinfo

Определено живеем в ерата на ежеминутните разкрития и гръмките научни открития. Някои от тях преливат от абсурди, в други някъде надълбоко откриваме зрънцето истина за себе си, но има и такива, които бързо будят интереса ни, когато се зачетем. В третата група някак си ни се ще да влезе и това, свързано с понятието сексуална анорексия

Според редица световни учени зад въпросното понятие стои тежък медицински проблем, който обхваща все по-сериозен набор от хора на различни възрасти.

Специалистите обясняват, че това състояние се характеризира с крайно негативното отношение на мъжете и жените към секса като цяло. Дори по-страшно – само мисълта за плътско отношение с даден човек е непоносима за тези, които страдат от сексуална анорексия.

"Някои личности изпитват страхотен срам, когато става въпрос за секс, но при хората със сексуална анорексия това е ахилесовата им пета. Сексът е начин, по който контактуваме с друг човек, а когато този сегмент е изключен или ограничен, ние сме потиснати психически", казва Пол Хокемейер - семеен и брачен терапевт.

Той определя четири основни признака, които характеризират индивидите, страдащи от сексуална анорексия:
* лицето никога не прави секс и отказва да говори за него;
* страх по отношение на въпроси, свързани със секса;
* чувство за вина заради секса;
* склонност към самонараняване.

Както и при другите зависимости, така и в сексуалната анорексия се наблюдава  "отбранителен механизъм", който може да съществува кратко време, но често тази ситуация се задълбочава още повече.

Медиците твърдят, че най-ефикасното лечение в случая включва психотерапия, която постепенно да разкрие основния проблем, довел до нарушенията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти