Как да разчитаме езика на тялото си

Нека тялото говори вместо мен
Снимка: Thinkstock

Езикът на тялото ни улеснява да комуникираме с околните, без да се налага да проронваме нито дума. В същото време жестовете разкриват редица черти от характера ни и често ни издават, дори когато най-малко подозираме. Неговото познаване помага на хората отстрани да разбират нашите реакции и да се държат адекватно в конкретната ситуация, пише здраве.bg.

Но все пак има знаци, които могат и да не бъдат разчетени правилно, така че ви даваме малко разяснения по темата.

* Ако пръстите ни си играят с косата, най-вероятно се опитваме да впечатлим някого. Често, харесвайки даден мъж – ние инстинктивно започваме да галим лицето си, врата, раменете, ръцете или краката си.

* Насочването на коленете право срещу нашия събеседник или кръстосването на краката със стъпала, насочени напред, подсъзнателно показва, че проявяваме интерес към човека, с когото общуваме в дадения момент.

* Триковете за търсене на внимание нерядко включват сексапилно облекло, докосване на върха на чашата с пръсти или честото облизване на устните. Ако пък си прехапваме устните, това е сигурен жест, че сме нервни.

* Стоим с кръстосани ръце – жокер, че всички комуникационни вратички към нас са затворени. А може и да е подсказка, че сме ядосани. Ако в същото време гледаме собствените си ръце или ритмично потропваме по масата – то гневът се е стаил някъде в нас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти