Изневярата убива мъжа

Изневярата убива мъжа
Снимка: netinfo

Опасността от внезапна смърт при секс с чужда жена е много по-голяма в сравнение със собствената съпруга, твърдят изследователи от Флорентинския университет, едно от най-старите висши учебни заведения в Италия.

В отчета си, публикуван в сп. "Journal of Sexual Medicine", изследователите посочват, че тези изводи са направени след изучаване на отчетите на техни колеги и на медицинската литература.

Проф. Алесандра Фишер отбелязва, че извънбрачната връзка има няколко аспекта – психологически, сексуален и физиологически.

От гледна точка на психологията това, което убива мъжа, е стресът, предизвикан от угризението на съвестта, както от страха, че може да не отговаря на изискванията на по-младата партньорка.

На физиологическо равнище причина за смъртта в чуждо легло е сърдечно-съдова криза.

"Напълно нормално е сексът с непознатата партньорка да води до увеличаване на артериалното налягане и до по-често сърцебиене".

Според наблюдателите не е добре за мъжкото здраве и романтична вечеря преди секса. Вечеряйки с любовницата, мъжът рядко мисли за спазването на диета и избира за себе си и партньорката си тежки ястия, а също алкохол.

Изводите на италианските изследователи се потвърждават от техни немски колеги, които са открили, че в една трета от случаите причината за внезапната смърт в леглото на любовницата е атеросклерозата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти