Изневярата била от полза за брака

Изкушения под път и над път
Снимка: Thinkstock

За повечето хора изневярата е признак, че връзката не върви. Но ново допитване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС", установява, че една трета от жените смятат, че извънбрачната връзка може да помогне на брака.

73% от анкетираните дами, които имали извънбрачен романс, посочили като причина за него усещането, че са пренебрегвани от съпруга или партньора си. От жените, които заявили, че пренебрежението е повод за неверността им, мнозина изтъкнали липсата на уважение към емоционалните им нужди. Този фактор изиграл значителна роля за решението им да си намерят любовник.

"Това не е изненадващо. Много представителки на нежния пол изпитват недостиг на внимание и обич и е тъжно да се чувстваш самотен в собствения си брак. Реалността е, че немалко от нас не могат да оставят партньора си по финансови причини и жените са особено колебливи да пожертват семейния си живот. Поради това те се грижат за своите интимни нужди извън границите на брака. Те стъпват в мъжката сфера, когато става дума за изневяра", допълват експертите.

Освен с прелюбодейството и увеличаващия се брой часове, прекарани в офиса, 67% от жените заявили, че причина за неверността им е не особено впечатляващия секс с техния съпруг. Тези жени обаче смятат, че изневярата се отразява добре на брака. 32% разкрили, че забежката стимулира сексуалната връзка със законния им партньор.

"Мъжете обикновено достигат сексуалния си пик през 20-те си години, докато при жените това става по-късно - през 30-те и 40-те им години, когато те се чувстват по-удобно в тялото си. Това несъответствие е една от причините за липсата на секс, която тези жени изпитват", заключват учените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти