Юпитер става директен - време е за сбъдване на мечти!

Чакахме дълго и той вече е тук! След близо 4 месеца Юпитер става отново директен, а с него получаваме зелена светлина за всички планове, които мечтаем да реализираме в материалния свят, споделя астрологът Александра Иванчева за Vesti.bg. 

Планетата, наричана Благодетел, често носи дарове в духовния ни живот, подаръци в материалния или казано по друг начин - дава това, което е значимо за нас.

Ако досега имахме възможност да се обърнем към себе си и да се запитаме „Кое е наистина ценно за мен?“ сега е време да действаме – да фокусираме тази енергия и да превърнем мисъл-формите в реалност с необходимите смели крачки и немалко усилия /нека не забравяме, че за устойчивия прогрес ни е нужен Сатурн, който иска да се потрудим/.

Често ретроградните планети са пауза за някоя тема, която е нужно да бъде преосмислена - това не значи, че нещо задължително ще бъде възпрепятствано, а по-скоро е леко подбутване от Вселената, за да преценим дали бихме искали да разместим добре наредения пъзел и да научим, че всяко нещо може да има и друга страна.

мистично магия планети звезди луна астро
Снимка: Istock

Юпитер е в най-силната си позиция в Стрелец – той е смел, авантюристичен, философ, мечтател, генератор на идеи и разбира се, готов да действа по пътя към големия свят. Следващата половин година е чудесен период за нови знания, дълги пътешествия и най-важното – надграждане на личната философия.

На 12 август Меркурий влиза в Лъв, за ни даде смелост и артистичност в общуването. Този знак ни дава увереност да отидем и да направим блестящо онази презентация, от която все се притесняваме, да поканим на среща желания човек /защото сега толкова добре боравим с думите и вярваме в тях/ и разбира се, да бъдем творчески настроени в полето на писане и всякакъв вид комуникация.

Меркурий се присъединява към Слънцето, Венера и Марс – съзидателното начало ще бъде събудено тази седмица, за да ни напомни, че дори и най-тривилиалните неща в живота ни носят нашия почерк. А той е уникален за всеки!

мистично магия планети звезди луна астро
Снимка: Istock

Помислете си какво ви помага да се чувствате значими – външни събития или вътрешната ви оценка? Потърсете „златния“ ресурс в себе си, който ще ви отведе към всичко, което наричаме „удовлетворение“. Хубавото на тази дума е, че тя няма морална или социална оценка – толкова често говорим за това как трябва да бъдем добри, успешни, грижовни, отговорни.

А понякога единственото, за което трябва да помислим е – да се чувстваме добре! Бъдете щастливи със себе си и вземете частица от планетите, които в момента са разположени в огнени знаци – тази стихия може би най-добре знае какво е да се обичаш и да поставиш себе си в центъра на света като Витрувианския човек. Опитайте – ще ви хареса!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти