Интересни и полезни секс факти

Интересни и полезни секс факти
Снимка: Thinkstock

Въпреки че може да са сексуално активни от години, много хора продължават да вярват в редица заблуди относно половия акт.

От Zdrave.bg са така добри да развенчаят някои митове около секса.

Ето и кои са те.

Може ли да се забременее по време на месечния цикъл?
Отговорът не е утешителен: може.

Може ли да се забременее от орален или анален секс? 
Попадането на сперма в правото черво (при анален секс) или в хранопровода (при орален) не може да предизвика бременност: оттам сперматозоидът не може да достигне матката.

Членът е толкова по-голям, колкото по-голям е... 
От време на време се появяват поразяващи въображението изследвания, които утвърждават, че е открита зависимост на дължината на члена от дължината на носа, дланите, стъпалата и т.н.

В това няма нищо вярно. Малкият в спокойно състояние член, при ерекция се увеличава по-силно, отколкото по-дългия.

Колкото по-голям е членът в нормално състояние, толкова по-слаба е ерекцията. Това се обяснява просто: задържането на големия "инструмент" изисква повече кръв и по-голямо напрежение на сърцето за осигуряване на необходимото налягане. Със същото се обяснява и намалената потентност при пушачите.

Може ли да се счупи членът? 
Отговорът за съжаление е положителен. Когато той се намира в състояние на ерекция е възможно частично счупване на напълнетното с кръв пещеристо тяло, което заставя члена да се "изправя". При подобна травма трябва да се потърси незабавно лекарска помощ, а не да се надяваме на зарастване... от само себе си.

G-точката - мит или реалност? 
Въпреки различните мнения, от анатомична гледна точка върху горната стена на влагалището действително съществува натрупване на нервни влакна. То е било открито от немският лекар Графенберг и е описано в неговите изследвания през средата на 50-те години на 20 век.

Името на ученият вече е увековековечено, като и до днес много жени се опитват да определят разположението на тази точка.

Някои смятат, че позата, при която жената е отгоре, е идеална за стимулирането на G-точката. Други настояват на колянно-лакътната поза.

Не са малко и тези които твърдят, че максималното стимулиране на точката е достъпно само на мъжете с по-скромни размери на мъжкото достойнство, поради нейното специфично разположение.

В секс магазините се продават специални стимулатори на точката G.
Единственото важно в случая е да се знае, че точката на Графенберг става чувствителна, само ако жената е възбудена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти