Идеалният цвят на дрехите за първа среща

Идеалният цвят на дрехите за първа среща
Снимка: Thinkstock

Мъжете са най-склонни да създават връзка с жена, която носи червено на първа среща.

Британско изследване установи, че цветът, който омайва мъжете е червеният, а дамите непременно трябва да избягват жълтото и кафявото, ако искат да стигнат до сърцето на обекта на желание. Дамите, от своя страна, смятат мъжете за най-сексапилни, когато са облечени в сиво.

Жълтото отблъсква представителите и на двата пола при първа среща, а жените особено много не харесват мъже в розово.

Изследването установило и как изборът на дрехи за среща се отразява на привлекателността. Неговите автори искали да разберат дрехи в точно кой цвят е най-вероятно да хванат окото както на мъжете, така и на жените, когато търсят партньор и доколко важен е цветът на дрехите при търсенето на любов.

В изследването участвали 1128 жени и 1232 мъже от цяла Великобритания, всички от които имали връзка.

Първоначално анкетираните били попитани дали все още си спомнят дрехите, с които е бил облечен партньорът или партньорката им на първата им среща. 92 на сто от участниците заявили, че си спомнят.

След това те били попитани кой цвят им е направил най-силно впечатление на първата среща и какво е носел настоящият им партньор или партньорка тогава.

Запитани дали цветът е оказал влияние върху това доколко привлекателен е бил партньорът или партньорката за тях, 69% от анкетираните мъже и 64% от жените признали, че цветът на дрехите има значение.

На въпроса "Ако настоящият ви партньор беше облечен с цвят дрехи, които нямаше да харесате на първата ви среща, смятате ли, че това би ви отблъснало от него?" 38 на сто от жените и 27 на сто от мъжете отговорили утвърдително.

Представителите на силния пол посочили жълтото и кафявото като цветовете, които ги отблъскват най-много на първа среща. Жените казали, че мъже в розово и в жълто нямат никакъв шанс да спечелят сърцето им.

Прочетете още:

Ексцентрични червила с живи цветя

Да се гримираш като кошмарите си

Синьо вино снощи пих, и капка не остана...

Как да се държим на първа среща

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти