И умната с моминското парти!

И умната с моминското парти!
Снимка: Getty/Images

Ергенските и моминските партита са един ритуал като самата сватба, ритуал за сбогуване и пренастройване на психиката към ново начало и нова фаза в живота.”,това каза нашият консултант по успешни връзки Милена Родригес в рубриката „Мъжът и жената – ефективно“ в предаването „Ива от сутрин до обед“.

„Преди всяко такова парти трябва да помислите до къде ще стигнете и какви ще са последиците. В някои страни такива партита продължават с дни, например в Англия и Ирландия, където приятели заминават за уикенда някъде и всъщност много от хотелите в Обединеното кралство забраняват ергенски партита, защото излизат извън контрол.

Преди време пък моминските партита са били наричани кокоша вечер, а в Западна Европа има традиция да се чупи стар порцелан, който символизира изгонване на злите духове и преминаване в нова фаза от живота.

Такива ритуали са необходими за психиката. Баловете също са такова нещо, защото тогава се съзрява, децата навлизат в света на възрастните.”, разказва ни Милена.

Тя лично не вярва, че едно такова парти може да разколебае човек и обръща внимание на това, че е американска традиция, която съвсем наскоро е навлязла в България.

Но като цяло на ергенските и моминските партита се гледа като на подарък от страна на кума към младоженеца и от шаферките към булката.

„Смея да твърдя, че българските сватби са една много интересна смесица от различни култури и традиции. Лично аз не съм правила моминско парти, защото с моя съпруг се старахме да избегнем всякакви различни от българските традиции.

Но съм присъствала на такова парти в Италия, където младоженката и всички нейни приятелки бяха добре почерпени.

Булката бе оскъдно облечена и танцуваше с порно кукла и мисля, че накрая всяка една от нейните приятелки си тръгна с мъж.”, споделя с нас Милена Родригес.

„Съветвам такива празненства да се правят няколко дни преди сватбата, защото мисля, че всички сме гледали филма „Последният ергенски запой” и знаем колко много гафове станаха в последния момент.”, завърши Милена.

Моминско пати - време за равносметка

Ако искаш секс, остави ме на мира!

Как да различим мъжа, който си струва?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти