"Happy hour" през целия живот

"Happy hour" през целия живот
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Повечето ми приятели от мъжки пол пият. Повечето ваши също. Ако сте жена и любимият ви човек посяга към чашката, вероятно считате това за сериозен негов порок и огромен недостатък на характера му.

А замисляли ли сте се какво всъщност не ви харесва в любимия, когато употребява  алкохол? Дали цялата процедура по самата употреба - излизането с други хора от компанията, които не харесвате и съответно пренебрегването ви; дали това, че заведението, в което обича да ходи, не ви се нрави, или просто защото след като любимият удари няколко чашки, той вече не е същият човек и пиянското му поведение ви отблъсква?

Предполагам, че всяко от изброените неща, малко или много, играе роля за формиране на негативното ви отношение към този вреден навик при мъжете. Сигурен съм, че може да посочите още куп причини, поради които пиянството им е толкова неприятно, но определено фаворитът сред тях си остава промяната в действията на човека.

Трябва да ви кажа, че и за мъжете в повечето случаи е неприятно да контактуват с пияните си себеподобни, поради същата причина. Когато мъжът започва да се напива, той преминава през няколко отблъскващи състояния. Първо започва да говори глупости, които и най-големият наивник не би си позволил да произнесе на трезва глава. След това, без значение дали му слушаш глупостите, той не спира да говори, с което става изключително досаден на околните. На всичкото отгоре емоционалността му се повишава и е изключително докачлив на всякакви теми, свързани с чувствата му. Очевидно започва да се държи неадекватно, съвсем изгубва границата на нормалния начин на мислене, понякога изпада в истерия, а в най-добрия случай започва да се кара с хората около тях за безумни и абсурдни неща. Нека не забравяме и проблемите с шофирането.

Неприятна гледка, нали?

Лошото е, че същото състояние на мъжа, когато е пиян, е естественото състояние за жената - от говоренето на глупости до проблемите с шофирането - постигнато не чрез алкохол, а единствено чрез еволюция. И въпреки грозното сравнение, подобни женски недостатъци пак си минават за личен чар.

Дами, приемете всичко това като обвинение и се вгледайте в себе си! Чудесно ще се отрази на вас и на хората, които ви заобикалят, ако престанете да се позовавате на думите на Чарли Чаплин, който казва, че жените нямат недостатъци, а имат особености. 

Време е за изтрезняване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти