Гала спектакъл на Националната опера и балет, Лвив, Украйна в София на 15 май в НДК

балет
Снимка: Fest Team/Агенция Кода

Вълшебна приказка за любов, страст и надежда ще разкажат талантливите танцьори от Националната опера и балет, Лвив, Украйна на сцената на НДК тази пролет. Грандиозният гала спектакъл ще се проведе на 15 май (сряда) 2024 г., а билетите за събитието влизат в продажба в петък, 24 ноември в 10:00 ч. в мрежите на TicketStation.bg и Eventim.bg. Магическото балетно представление е под патронажа на Посолството на Украйна в България и е единственият спектакъл за Източна Европа от предстоящото турне на трупата за 2024.

Дори и в тежките условия на продължаващата война в Украйна Националната опера и балет, Лвив, Украйна продължава своята активна дейност и в момента е единствената гастролираща в държавата. Тя е приютила в трупата си и солистите на Национална опера от Киeв. Заедно артистите от Украйна изнасят стотици представления пред повече от сто хиляди души годишно, а през 2024, освен в София, балетистите ще имат участия и във Виена, Цюрих, Женева, Амстердам, Брюксел и столиците на скандинавските държави.

Гала спектакълът ще представи калейдоскоп от едни от най-известните и обичани световни балетни шедьоври, както и оригинални украински произведения, в които артистите се превъплъщават в различни автентични образи с оригинални костюми и впечатляващи декори. Сред акцентите на спектакъла на 15 май са: фрагмент от романтичния балет „Жизел“ на френския композитор Адолф Адам – бижуто на балетното изкуство, което от векове печели сърцата на зрителите и разказва фантастична и искрена история, която завършва с победата на любовта, дори пред лицето на смъртта; незабравимата история на „Дон Кихот“ от вълнуващия роман на Мигел де Сервантес и страстната музика на Лудвиг Минкус, въплътени в ярък и емоционален танц. Талантливите балетисти от Националния балет на Украйна ще представят още от перлите на световния балет, сред които „Баядерка“ от Лудвиг Минкус, „Корсар“ от Адолф Адам и др. Зрителите ще имат възможност да се насладят и на оригинални акценти от украински хореографи, като фрагмента от „По-близо от любовта“ на младия киевски балетен солист Артьом Шошин.

балет
Снимка: Fest Team/Агенция Кода

Сред звездните танцьори, които ще стъпят на софийската сцена през май догодина, са безспорни звезди на украинското балетно майсторство – артисти и лауреати на многобройни международни конкурси – Ярина Котис, Дарина Кирик, Виктория Ткач, Христина Трач, Албина Якименко, Дария Емелянцева, Сергий Качура, Андрий Михалиха, Арсен Марусенко, Святослав Кащи, Олександр Омелченко и др.

Билетите за грандиозния балетен спектакъл в Зала 1 на НДК на цени от 66 до 140 лв. влизат в продажба на 24 ноември, петък, в 10:00 часа в мрежите на TicketStation.bg и Eventim.bg. Събитието във фейсбук е тук.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти