Еволюция на мъжкия секс

Еволюция на мъжкия секс
Снимка: Thinkstock

Във всяка една възраст има място за любов и секс. Ако при жената разцветът на сексуалността идва от 30-годишната възраст нагоре, мъжките биоритми са по-други.

И във всеки възрастов период интимният живот на мъжа има своите особености. Сега ще разберем какво се променя към хубаво и кое към по-лошото:

20-25 години: много тестостерон и „търсене на плячката"

На тези години мъжът притежава добра физическа форма, здрав е, затова и му необходим редовен секс. Освен това той има огромно количество тестостерон в кръвта и във всеки един момент младият мъж е готов да задоволи нагона си.

Възбудата настъпва бързо, но продължителността на половия акт е по-кратък. Допълнителен минус е, че на тази възраст повечето мъже не отделят голямо внимание на ласките и любовната игра в стремежа си по-бързо да стигнат до съществената част.

25-30: по-малко тестостерон, повече секс

Към края на тази възраст тестостеронът намалява, жаждата за секс става по-осъзната и по-контролируема. Мъжът става по-избирателен: за него е важна сексуалната привлекателност на партньорката, нейната чувственост и опит.

Сексът става по-добър, мъжът е способен на няколко полови акта за една нощ. Особен плюс за жените с фантазии е, че на тези години мъжете търсят повече експериментите, влекат ги подвизи и открития.

30-35: секс маратон до и над 10 минути

Това е разцветът на мъжа, той е пълен със сили, енергия, амбиции и желания. Но социалните задължения и отговорности в някаква степен намаляват равнището на сексуалността. Увеличава се умората, напрежението, стреса, потребността от повече сън. Съответно маратоните до сутринта стават все по-редки.

На тази възраст може да се развие простатит, заради което е необходимо повече внимание към здравето. В същото време при самия полов акт мъжът на тези години може да издържи доста дълго - процесът може да продължи и няколко часа.

35-40: страст към експериментите

Статистиката показва, че ако до този момент мъжът е водил редовен полов живот, особени промени не се предвиждат. Той е нежен, ухажва, способен е на продължителен полов акт, защото личното удоволствие минава някак на втори план.

Има още интересна статистика: някои мъже, натрупали вече опит, изпитват повишена страст към експериментите. Той се превръща в търсач на нестандартни приятни преживявания. Ако желанията на жената съвпадат, това е чудесно.

Големият плюс на тази възраст е, че мъжът набляга много повече на удовлетворението на партньорката си, отколкото на собствената си наслада.

Над 50-те: подобрение на сексуалните функции

Колкото и да е парадоксално, според учените при четвърт от мъжете на тези години сексуалните функции се подобряват в сравнение с 30-40-годишната възрастова група. От физиологична гледна точка това може да се обясни, че мъжът вече не е подложен на сексуалния стрес от по-ранните години. Половият акт е продължителен, мъжът все така мисли повече за удоволствието на жената, времето за любовните игри се увеличава.

Без съмнение при всеки мъж нещата са индивидуални и казаното дотук е само една обобщена статистика. Най-важното е физическото и психологическото здраве. Тогава сексуалното щастие при мъжа и жената ще бъде реалност във всяка една възрастова група.

Прочетете още:

“Feeling обичана”

Какво говори сексуалният ни стил за нас?

4-те мъжки секс комплекса

Най-хубавият секс е с този, с когото ти е хубаво без секс...

Трябва ли мъжете да пъшкат по време на секс?

Телефонен секс! Защо не?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти