Дебат за оралния секс

Секс игрите могат да започнат
Снимка: Thinkstock

За мнозина френската любов по-скоро е приятелски акт, но не и същински секс, според редица международни социологически проучвания, направени най-вече сред тийнейджърските групи.

Израелският сексолог Мириам Бренер обаче се противопоставя на подобно мнение. Тя смята, че за фелациото е необходима съответната психологическа и морална готовност.

"Ако подобно нещо отсъства и младежът или девойката нямат никакво желание, а го правят само, за да натрупат сексуален опит, тогава съществува опасност от негативно влияние върху целия им последващ интимен живот", коментира Бренер.

Тя дава примери от своят богат професионален опит и разказва, че към нея редовно се обръщат хора и от двата пола, започнали своя сексуален живот с орален секс, който не е резултат от чувства, а по-скоро е практикуван по принуда или като алтернатива на гениталния контакт.

"Интимният живот на тези личности днес е плачевен, защото още от самото начало отношението им към фелациото е било неправилно. Както оралният секс, така и кунилингусът (стимулиране на половите органи с език) са пълноценен сексуален контакт", подчертава ясно и категорично израелската специалистка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти