Да поговорим за пари

Да поговорим за пари
Снимка: netinfo

Разговорите за пари с любимите хора винаги са притеснителни и много хора предпочитат да ги пропуснат.

Според финансовия психолог Брад Клонц обаче, е от изключително значение партньорите, които претендират да имат сериозна връзка, да обсъдят кой какво и колко получава, къде го харчи и тн.

Ето и няколко особено важни според Клонц теми, които влюбените трябва да обсъдят.

Да поговорим за пари
"Вие не се познавате истински, докато не сте обсъдили финансовото си положение, целите и дълговете", споделя Брад. Той съветва партньорите да обсъдят спокойно кой колко получава и какви са най-важните му разходи, като по този начин всеки ще може по-лесно да разбере състоянието и нуждите на другия.

Лимит на харчене
Добре е двамата да си определите граници на харчене и да се стараете да се побирате в тях. Това е особено важно за двойките, които живеят заедно и делят общи приходи и разходи, съветва Клонц. Така няма да се стигне до "финансова изневяра" - когато вие криете от другия защо и за какво сте похарчили известна сума пари.

Консултация със специалист
Ако усетите, че двамата никак не успявате да се справите с финансите си и постоянно сте затънали в дългове, е добре да потърсите консултация със специалист как да вкарате в ред харчовете си.

Стабилен месечен разчет
Клонц съветва двойките да правят разчет на парите си всеки месец. Това ще рече да седнат и да запишат какви пари ще получат, какви сметки и вноски имат да плащат и неща да купуват, и да видят с какво разполагат, какво могат и какво не могат да си позволят.

Клонц съветва още този финансов отчет да се опреснява всяка седмица и ако се налага да се прави наново, за да се следят всички пари и да не се стигне до молби за заем от приятели в седмицата преди заплата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти