Да хъркаш или не? Това е въпросът.

Да хъркаш или не? Това е въпросът.
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

От реакциите ви към предишния ми текст разбрах, че повечето не сте съгласни с твърденията, че използването на умалителни имена между партньорите е лицемерие, въпреки изброените причини за това.

Позволявам си един последен пример да докажа твърдението си: ако мъжът до вас хърка непоносимо, защо го събуждате от сладкия му сън и буквално го изпъждате в съседната стая с думите:"Ох, омръзна ми, отивай да спиш в другата стая!"? Не трябва ли да му кажете: "Ей, котенце мое, пак започна да мъркаш. Ела по-близо, че да те гушна и цункам"?

Ще ми се реакциите на жените да бъдат подобни, когато мъжете проглушават ушите им с хъркането си. За съжаление и на двете страни реалността е коренно различна. Обикновено свързваме хъркането само с неприятни емоции, следствие на невъзможността да се наспиваме и отпочиваме.

Споделянето на ежедневието с някой, който има проблем с хъркането, понякога се превръща истинско мъчение. Особено вечер.

Когато някой хърка, веднага му казваме, че има проблем с това. Замисляли ли сте се обаче, че всъщност това е проблем не за хъркащия, а за хората около него?

Не знам за случаи, в които някой, който хърка като дъскорезница, да се събужда заради този неприятен звук и да будува изнервен по цели нощи, на ръба на истерията, заради липсата на нормален сън. Нито съм чувал за хъркащ, който се премества да спи в друга стая за да е по-далече от досадните и повтарящи се звуци, който издава през нощта.

На хъркащия нищо от изброеното не му пречи. Дори има някои ползи. Както когато се събужда в общо спално помещение. Тогава в леглото му е пълно с часовници, телефони, химикали и други предмети, с които останалите в стаята са го замервали с надеждата, че това ще им осигури минутка тишина. Въпреки това, по думите на хъркащите, първоначалното усещане след събуждане е на радост, породена от мисълта, че си обсипан с подаръци.

Нека не съдим толкова това досадно явление. Все пак по вселенските закони никога едно явление няма само една страна. Редно е да потърсим и няколко положителни за случая.

Склонен съм да споделям мнението, че мъжкото хъркане е създадено от природата, за да може жената да не се огорчава прекалено много, когато мъжът ѝ не се прибере да спи вкъщи. Друга гледна точка е, че когато мъжът хърка, половинката му може да се уверява постоянно, че той е до нея през цялата нощ. Така се тушират всички нейни подозрения, че той продължава да води развратен нощен живот с други жени.

Щом имате подобно отношение към проблема, той няма да бъде такъв занапред. Погледнете с други очи на него или по-точно-слушайте го с други уши! Дори ако приятелят ви хърка, ще може да се похвалите на приятелките си, че спите  с мъж, който е като звяр в леглото. Но само вие ще си знаете, че причината той да е такъв, е, защото издава подобни зверски звуци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти