Аз съм тук, но не за да съсипя живота ти, а за да те въздигна

Аз съм тук, но не за да съсипя живота ти, а за да те въздигна
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

Споделих миналия път (преди време), че обичам да се оттеглям в себе си не само в случаи на „кофти тръпка”, а и когато ме плени красива емоция.

Особено тогава. Може би, ако не го правех, нямаше да мога да пиша, защото когато седна пред белия лист обикновено навлизам в дълбочината на  различни състояния, които са станали част от моите преживявания.

Разхождам се напред-назад из тях и наблюдавам какво е останало живо, кои усещания са ме напуснали завинаги, кои са се утвърдили като острови на вътрешния мир. Понякога се сещам и за конкретната ситуация, в която са били посяти у мен.

Наскоро ми направи впечатление, че това са все спомени от моменти, в които съм съвсем сама и осъзнаваща какво се случва с мен. Сякаш насред самото изживяване съм спряла времето с онова, Гьотевото „О, миг, поспри! Ти си тъй прекрасен“, за да ги уловя с ръка както се хваща летящо глухарче и да погледна света през тях.

Гледали ли сте към небето през глухарче? Нежните му бели цветове са като кристална топка, която пречупва светлината така, че виждаш дъга. Нещо такова се случва и с хубавите преживявания, когато погледнеш към вътрешното си небе през тях. Макар и за секунди, виждаш някакви неща „отвъд дъгата”.

Според моите наблюдения и опитност, колкото повече общуваме с вътрешните си светове в моменти на съзнателно усамотяване, толкова повече се подобрява и комуникацията ни с останалия свят. Става по-устойчива и независима от външни обстоятелства.

За да не звучи всичко това като празни приказки, ще повдигна леко завесата и ще разкрия някои усещания, които дори съм успяла да щрихирам с думи, взряна през цветовете на уловения като глухарче миг.

„Наблюдавам как енергията се изтегли. Първите няколко дни, се беше ширнала. Сега е обла и се събира в нещо като вибриращ облак. Сякаш е зародиш. И както при бременност, започна там да фокусира всичко. Изглежда малка топка в сравнение с разгърнатото състояние, но събира енергията от всичко друго, което правя и я насочва към този зародиш.

Когато си в началото на връзка с някого, или на нещо важно за теб, трябва да си точно толкова нежен към себе си, колкото когато забременееш. Да гледаш, четеш и да си причиняваш красиви неща. Същото е и с любовта към себе си. Първоначално тя не те разгръща, а те фокусира в грижа за самия теб. Изпълването с живот идва постепенно”.

„Не мога да искам да ми принадлежи дори личността, която ползвам аз в момента... при това положение как мога да искам да ми принадлежи личността, която ползва някой друг?

Единственото, което мога да направя, е да се наслаждавам до предела на възможното на личността и тялото, която ползвам, без да имам потребност да унищожавам която и да било емоция.

Приключих  с онази история – като не ми изнася нещо,  да казвам „Не ми пука”. Имам си очарователна емоция, на която много ѝ пука. Тя ми е като СОТ. Напомня ми, че все още не ми е омръзнало да си играя. Особено когато общуването с някой друг разгръща способността ми да (се) обичам и да се сливам с изначалната творческа енергия”.

 „Старата травма казва: „Аз съм тук, но не за да ти съсипя живота, а за да те въздигна”. Не съм тук, за да изпиташ болка, страх, уязвимост, а за да ме прелъстиш като „минеш през мен”. Само тогава би разбрала, че не съм чудовище, а прах, мъгла, през която не прониква светлината... ”.

„Всеки един момент, когато изживяваш красотата да обичаш себе си чрез любовта към друг е една успешна (с)връзка.

Това е преживяването на собствената ни божественост, което всички тепърва ще откриваме и с която ще се озорим докато свикнем, но това е положението. Разкош.“

Прочетете още от Михаела Петрова:

💕 „Да ти има нещо” – новата ми стара страст

💕 Приятелство или връзка?

💕 Не мога да ги нарека "приятели"

💕 Любовта като разход, който ти е приятно да направиш

💕 Поръсено с магия

💕 Взаимоотношения в ремонт

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти