Ах, тази G точка...мит ли е, или реалност?

G точка
Снимка: iStock

Известната G-точка, която не ни дава покой от няколко години насам: коя е тя и, най важното, къде е?

Няколко елемента на сексуалността остават табу, а G- точката вероятно е на върха на мистериозните и противоречиви сексуални  теми! Нека да обсъдим въпроса и демистифицираме темата веднъж завинаги.

Изненадващо ли е колко малко е проучено във всичко, което е специфично за женската сексуалност? Официалното откриване на G-точката датира от 1950 г., а G е фамилното име на притежателя на това „откритие“, немски лекар, наречен г-н Графенберг. За широката публика G-точката се появява едва през 1982 , в книга със същото име.

Сравнително малко хора го знаят, но официалното „откритие” на истинската анатомия на клитора също е невероятно скоро: 1998 г.! Следователно клиторът е не само „копче“ на повърхността, а цялостен орган, който се простира на около десет сантиметра в тялото. Може да изглежда различен от G точката, но всъщност двете са напълно свързани. 

Та, каква е тази G-точка?

Първо да разясним, че не е „точка”, в смисъл, че площта му не е нито точна, нито малка. По-скоро това е зона, разположена вътре във влагалището, на няколко сантиметра от входа към него, срещу срамното възвишение.

Тази област e разпознаваема на допир, по-груба e от останалата част от вагиналната стена,която от своя страна е доста гладка. Когато се стимулира, тази област се изпълва с кръв и се разширява.

Твърди се, че оргазмът „G-точка” е много интензивен, често се усеща в цялото тяло. 

G точка
Снимка: Unsplash

Как да намерите своята G-точка?

Самостоятелно или с партньор: масажирайте вътрешната страна на вагиналната стена, отпред, с един или няколко пръста, като се опитвате да намерите мястото, където кожата е по-груба, което също би трябвало да предизвика повече вълнуващи усещания . Движението на пръста(ите) трябва да наподобява жеста „ела тук“. Възможно е в началото да почувствате леко желание за уриниране, поради близостта до пикочния мехур. Но важното е да се отдадете на усещанията и да насочите партньора си към точното място и вида натиск, който носи най-голямо удоволствие и т.н.

По време на проникване с партньор: всъщност известната мисионерска поза е най-малко оптималната за стимулиране на точката G. Най-добре е да вземете поза „ездачката“. Това позволява на жената да контролира движението  и темпото и да се фокусира върху усещанията.

С помощта на секс играчка (сами или с партньор): На пазара има секс играчки, специално проектирани да стимулират G-точката отвътре. За разлика от традиционните вибратори, те са извити и обикновено по-къси и по-тесни. Някои от тях могат едновременно да стимулират клитора отвън.

Самата идея за G-точката е противоречива, тъй като откакто тази ерогенна зона е идентифицирана, много жени твърдят, че нямат този атрибут (не поради липса на опит да го намерят). Пък и самата медицина не може да идентифицира тази част от анатомията ни. 

През последните години едно много популярно британско проучване дори стигна до заключението, че G-точката е мит , широко поддържан от женските списания!

И все пак, от друга страна, има много анекдоти от жени, които определено постигат необикновен оргазъм по този начин и го преживяват напълно различно от клиторалния оргазъм.

 

G-мит срещу G-реалност

Като цяло клиторът прилича малко на пеперуда с „крила“, простиращи се от двете страни на клиторната главичка (да, точно като при пениса). 

Така че може да се окаже, че и двата лагера всъщност казват едно и също нещо: не, G-точката не съществува в смисъл, че не е отделен и разпознаваем орган, а просто е част от клитора, която може бъде стимулирана отвътре. Може би е просто анатомична лотария, (чиито механизми вероятно ще бъдат разбрани по-добре в бъдеще) която позволява на някои жени да постигат оргазъм по този начин.

Така че, дами, не се притеснявайте, ако при вас „не работи“. По-скоро се радвайте, че сте дарени с божествения орган, наречeн клитор и продължавайте да преоткривате тялото си и удоволтвието, което изпитвате. Наслука!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти