Създадено за Мебели Виденов

5 от най-големите тайни на интериорните дизайнери – приложете ги и за вашата всекидневна

5 от най-големите тайни на интериорните дизайнери – приложете ги и за вашата всекидневна
Снимка: iStock/Getty Images

Годината бавно, но сигурно напредва и докато се огледаме, вече ще посрещаме първата пролет. Веднага ни изникват в ума някои „мемета“ тип очакване и реалност. Обикновено очакванията за първа пролет са шопинг за дрешки с пастелни цветове, разходки из тренди заведения, букети с божури и други хубави неща.

Уви, реалността е друга и тя се свежда до едно – ремонт. Дали освежителен или основен, ремонтът обикновено е нещо хубаво едва когато вече е отминал, защото върви с известна доза главоболие и неудобства. Но пък когато крайният резултат е налице, може спокойно да се обърнете назад и да си кажете „Струваше си!“.

Ние сме тук, за да ви дадем няколко свежи идеи за сърцето на дома – всекидневната, където се случват най-приятните и забавни активности – от време със семейството и посрещане на любимите гости до собствените празници, когато честваме личните си победи.

Снимка: iStock/Getty Images

Цвят за настроение

Цветовете, които избирате за вашата всекидневна, ще повлияят на това как се чувствате в нея. Те могат както да ви енергизират, така и да ви подействат отпускащо, в зависимост от това колко интензивни са и колко топли или студени са. Ако заложите на нежно синьо и бяло, вашата всекидневна ще бъде оптически по-просторна, спокойна и изчистена. Ако искате пък да се чувствате по-уютно и да внесете топлина, може да заложите на цветове като светлокафяво, бежово или жълто.

Стъпвайте смело в новия хол

В съответствие с функцията на всекидневната като стая, в която всички се събират, изберете подова настилка, която осигурява комфорт и подчертава дизайна. Цветните килими с интересни и жизнени шарки са страхотен избор, ако искате да подчертаете стила си и да поставите акцент. Ако сте по-традиционно настроени и не ви се експериментира, изберете неутрална настилка, която позволява на вниманието да се съсредоточи върху мебелите или декорацията. Паркетът, съчетан с килим, е сред най-популярните варианти за под в хола, но винаги може да заложите и на нещо различно, като например плочки или модерен балатум.

Комуникация, благодарение на мебелите

Холът е предимно място за събиране, така че използвайте подредбата на мебелите, за да насърчите разговора и комуникацията. Диваните, фотьойлите и табуретките е добре да са малко по-далеч от стените и да са позиционирани едни срещу други. Ако имате голяма всекидневна, може спокойно да я разделите на две – от едната страна да имате холна гарнитура, а от другата – трапезна или бар маса с няколко стола. Ъгловият диван Неос определено хваща окото със своята семпла линия на модела, която се вписва отлично в стилово разнообразни интериори. Освен това предлага безупречен комфорт при седене или в режим за сън, гарантиран от качество на материалите, от които е изработен.

Снимка: Мебели Виденов

Имаме и предложение за харесващите кръглите маси и стилните кресла – Нора е идеалното решение за сладки раздумки или семейни игри – просто съчетайте с правилната трапезна маса. Ако ви трябват повече места за по-големи групи, сдобийте се с няколко стола или пуфове, които да ви стоят в резерва, докато потрябват.

Снимка: Мебели Виденов

Фенове сме на табуретките Бене заради жизнените цветове и интересния дизайн.

Снимка: Мебели Виденов

Осветлението – пътят към уюта

Светлината във вашата всекидневна трябва да е насочена към създаване на спокойно, комфортно настроение. Стремете се към ефектното и толкова модерно „наслояване“ на светлина и позиционирайте осветителните си тела така, че да образуват приблизително триъгълник, за да осигурите добро разпределяне на светлината или да акцентирате върху нещо конкретно. Съветваме ви да се обзаведете и с красив полилей, и с ефектен самостоятелно стоящ лампион като този, за да може да си играете със светлината по няколко начина и да имате различни опции в зависимост от повода.

Снимка: Мебели Виденов

Забавлявайте се

Ако вашата всекидневна е и стаята, в която всяка вечер се събирате със семейството, то телевизорът, конзолата или секцията за книги са от решаващо значение за дейностите по време на или след вечеря. Телевизорът е класика и трябва да е разположен така, че да има централно място в помещението, но все пак да е елегантно вписващ се в интериора. Секция Кария е повече от чудесен избор, защото не само включва всичко необходимо за домашната техника (нисък шкаф, етажерка, висок шкаф и ТВ модул), но е и със супер ефектно LED осветление.

Снимка: Мебели Виденов

Относно библиотеката и друга техника, която ползвате в домакинството – добре е да има къде да се приберат, за да изглежда стаята елегантно, а не да е претрупана с вещи – може да съчетаете скрин с допълнително място за съхранение като Модилияни В или с минималистична и изчистена етажерка като Стейн. И двете са чудесни както за любимото ви четиво или настолна игра, така и за различни декорации, които придават индивидуалния характер на хола ви.

Снимка: Мебели Виденов

Снимка: Мебели Виденов

Разбира се, това е само част от предложенията за обзавеждане, както и примери за мебели и аксесоари – всичко зависи от вас, креативността ви и собствените ви предпочитания. За щастие, в Мебели Виденов предлагат наистина огромно разнообразие, което ще превърне обзавеждането и декорирането в приятно изживяване и всеки ще открие нещо за себе си и дома си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти