5 неподозирани неща, които влияят върху сексуалния ни живот

секс
Снимка: Thinkstock

Новата класация на Top of The Tops този път навлиза в интимна зона. Вижте кои фактори могат да повияят върху качеството на сексуалния ни живот.

 

Ако годините ти завършват на числото 9

Американско проучване е доказало, че ако сте на възраст 19,29,39 и т.н. години, то е много вероятно да изневерите на половинката си. Установено е, че когато годините ни завършват на числото 9, ние започваме да преосмисляме живота си. Вариантите естествено са два – да сме доволни или не от постигнатото. И под постигнатото не разбирайте само професионални и лични успехи, но и удовлетворение от половинката ни.

„50 нюанса сиво“

Изследователи от  Мичигън са провели анкета сред 91 жени, които са чели трилогията. За резултатите те коментират: „След четене на трилогията, открихме, че част от анкетираните жени са посочили, че не стават по-разкрепостени, а обратното. Това обаче не означава, че тяхното желание за секс намалява. Те просто не одобряват поведението на главните герои и затова не биха им подражавали". 

Въпреки това, добре е мъжете да са наясно - ако някоя жена им каже, че сексуалното й желание се е увеличило след като е прочела книгите, то тя би опитала нестандартни неща в леглото.

 

С колко човека сте правили секс през последните 12 месеца

Оказва се, че има значение не само с какви хора си лягаме, но и колко на брой са те. В едно проучване участват 62 души, на чийто глави са поставани предмети, подобни на шапки, върху които има електроди, изчисляващи активността на мозъка. На участниците са показани 225 снимки, разделени в различни групи – от еротика до чиста порнография.

Резултатите сочат, че колкото по-малко партньори човек има за 12 месеца, толкова повече сексът му се струва нещо екзотично. Ето защо хората с повече различни партньори го намират за нещо нормално.

 

 

Какво правиш след секс

Друго проучване показва, че качеството на секса има влияние върху това, което ще се случи след него. Тоест, дългото прегръщане след секс е нещо съществено важно. Оказва се, че хората прекарват средно около 15 минути прегърнати и за много от тях това е по-важно, отколкото колко дълго е продължил самият акт.

Може и да е стереотип, но жените държат повече на гушкането, но ако успеят да задържат партньора си в леглото, сгушен в тях, то това е ясен знак, че той има сериозни намерения.

 

Фитнесът

За много хора фитнесът е място за тренировки, а не място, където да откриеш бъдещата си половинка, особено сред всички тези потни тела. Точно в това обаче се крие ключа към страстта. Учени откриват, че именно когато сме се натоварили най-много и пулсът ни е висок, сме по-склонни да си харесаме някого от фитнеса.

При експеримент става ясно, че мъжете, които са бягали на пътеката около 1-2 минути, докато гледат видео на свои колежки, са показали сравнително по-малък интерес към тях, в сравнение с онези, тичали по-дълго време.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти