10 (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод

10 (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод
Снимка: Thinkstock

Не 100% от браковете завършват с развод, но със сигурност 100% от разводите започват с брак.

Факт е, че причините, които могат да доведат до край на връзката с брачната половинка, са милиони, но проучвания, свързани със семейния живот, открехват завесата за няколко любопитни статистики, които със сигурност не сте подозирали, че имат отношение при финала на една любовна история.

Ето и кои са 10-те (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод:

Двойката се е оженила млада (около 20-годишни) или след 32-годишна възраст

Младоженците, сключили брак, прекалено рано не са имали възможност да видят живота от гледната точка на улегнали възрастни и да преценят адекватно дали половинката им е правилният човек за тях. Онези, бракували се на по-късен етап пък по-трудно привикват с навиците, които трябва да си изградят като част от семейство.

Семейството има две дъщери 

Според статистиката, браковете, в които децата са две или повече дъщери, имат много по-голям шанс за раздяла в сравнение с тези, които са само със синове или с дъщеря и син.

Почти всички бракове в рода са били неуспешни

За това не е трудно да се досетите – понякога младите бракувани ги спохожда същата лоша карма, която е проваляла връзки поколения назад в родословните дървета и на мъжа, и на жената.

Брачният съюз е бил направен заради дълг

Тук причината също не е така необичайна – когато в един брак липсва подправката любов, то нормално „гозбата“ да не се получи никак добре и да приключи с край, ала не щастлив.

На повечето си снимки от детството младоженецът е намръщен

Според изследване малките момченца, които са били намусени на снимките в детството, имат много по-голям шанс за неуспешен брак след години, когато пораснат.

Единият партньор е пушач, другият не

Противоположностите може и да се привличат, но когатo противоположността е неприятен и вреден навик, бракът със сигурност ще бъде нестабилен.

Първото дете на семейството е родено по-малко от 8 месеца след сватбата

Има проучване по темата – децата, заченати и родени в близост до датата на сватбата навяват на мисълта, че сватбата е била направена най-вече заради тази бременност. А брак, осъществен поради такава причина, би могъл да се окаже неуспешен след години.

Съпругата има по-висок доход, отколкото съпругът

Макар и парите да не са всичко, когато жената носи повече финанси в „семейното гнездо“, мъжът се чувства потиснат. Бракът би могъл да е стабилен, стига половинките да изгладят детайлите относно този въпрос и да преразпределят ролите си във връзката, така че никой да не се чувства по-ангажиран със семейството от другия.

Единият си мисли, че винаги е прав

Това е може би най-пагубната причина от всички изброени дотук. Ако липсва комуникация, ако връзката е един безкраен монолог как другият партньор е виновен за всяко едно ежедневно дразнение, този брак няма да оцелее дълго.

Разпознавате ли вашия брак или брака на ваши приятели в тези знаци, не е излишно да помислите върху взаимоотношенията си. Не, далеч сме от мисълта, че връзката ви е към края си или че имате проблеми - просто преосмислете семейния си живот, за да не допускате подобни фактори да разрушат любовта, градена с години.

Прочетете още:

Съвети за щастлив брак от известните

Може да сте по-щастливи, ако нямате брак

Да повторим ли брака?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти