Знаете ли че ... бъбреците са едни от най-невероятните органи в човешкото тяло

Платена публикация

Walmark
Снимка: Walmark

За повечето жизнено-важни органи в тялото си не само знаем много, но и усещаме почти винаги, когато ни дават знак, че нещо не е наред. Сърцето ни се разтуптява по-бързо, когато изпитаме остър стрес; дишаме по-тежко, когато сме претоварили белите си дробове; очите ни болят, когато сме прекалили с компютъра и т.н. Бъбреците обаче остават истинска загадка за нас. Нямаме представа какво правят и колко невероятна е ролята им. Да не говорим, че когато са увредени, те работят още по-упорито, за да наваксат загубените функции – а ние нищо не усещаме! 

Знаете ли, че .... бъбреците имат много трудна задача 

Те работят 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Нямат почивни дни, ваканции или болнични, но имат няколко задачи, с които трябва да се справят перфектно. Да, става въпрос за вашите бъбреци – подценявани, но невероятни и неповторими органи на човешкото тяло.

Тяхната правилна функция е от съществено значение за нашия живот. Те контролират баланса на течностите в организма, играят важна роля за детоксикацията му и поддържането на киселинния баланс в него, а имат и функцията да контролират нашето кръвно налягане и хормони. Много задачи за тези малки органи, нали?

Знаете ли, че .... бъбреците са способни да работят дори когато са 90% увредени

За съжаление, когато тялото ни е в беда, не винаги ни дава знак за това. Бъбреците са като трудолюбиви, но много скромни и тихи работници. През повечето време, дори когато са много претоварени, не издават нито звук. Те просто вършат работата си по възможно най-професионалния начин, на който са способни и може би прошепват една-две мистериозни думи. Нищо повече. Такива са бъбреците. Ако са увредени, те са могат да компенсират вече намалената си трудоспособност (до 80-90%) до последния момент. Затова, в момента, в който първите симптоми започнат да се появяват, или когато човек научи случайно при рутинен медицински преглед, тогава тяхната нормална функция вече е отдавна нарушена. 

Знаете ли, че .... те са най-използваните филтри на всички времена.

Ежедневно, без да се замисляме, използваме различни филтри – например в кафе машината, за да получим възможно най-пречистеното и ароматно кафе. Или пък маслените филтри в колата, за да предпазят двигателя й от твърдите частици. И дори не осъзнаваме, че най-добрият филтър, измислян някога, се намира в нашето тяло. Точно както филтрите за кафе и тези в автомобила, бъбреците филтрират вашето тяло и премахват вредните вещества и токсини. Как? Всички тези вещества навлизат първо в кръвоносните съдове, които посредством кръвта ги придвижват към бъбреците. Бъбреците от своя страна ги премахнат от тялото чрез урината. 

Вие как поддържате филтрите за кафе? Или пък тези за кола?

Да, сменяте ги, когато им дойде времето. 

А как поддържате бъбреците си? А знаете ли дали са във форма? Проверете тук.

Преди всичко трябва периодично да проверявате състоянието си при лекар, за да се уверите, че всичко е наред. Ако има нещо нередно и го откриете навреме, можете да предприемете действия, за да избегнете усложнения. 

Освен това, от време на време е добре да се грижите за тяхната поддръжка. Какво ви е нужно? Букет от билки и полезни вещества. Например:

  • Гръмотрън– билка, популярна с благотворното си влияние върху цялата отделителна система и най-вече върху отделителната функция на бъбреците.
  • Листа от маслина– те (както и гръмотрънът) подпомагат за естественото елиминиране на ненужни вещества и токсини.
  • Селен– (а също и листата от маслина) защитава клетките на организма и бъбреците от оксидативен стрес

Да, в гората има много пресни билки и това е един чудесен повод да се разходите на тиферич. Но можете и просто да се възползвате от новия продукт от серията Urinal® - Urinal®Nefro. Всяка таблетка от него осигурява висока концентрация от тези полезни вещества. Освен това съдържа екстракт от благотворната за уринарния тракт американска червена боровинка и е обогатен с витамин В2. Затова само 1 таблетка дневно е напълно достатъчна за да поддържа правилна функцията на бъбреците ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти