Живот в хармония с природата, по финландски

Платена публикация

Finlandia
Снимка: Finlandia

Финландската култура и начин на живот отдавна будят възхищение по целия свят. Духът на хората в тази страна е проекция на природата, в която живеят. Връзката им е толкова силна, че се е отразила на всеки аспект от живота им. Като започнем от факта, че синьо-белите цветове в националния им флаг са избрани, защото отразяват природната красота на Финландия: синьо небе и води и бял сняг и облаци, минем през това, че в страната има повече сауни, отколкото коли и стигнем до емблематичния финландски дизайн, отразяващ тази връзка с природата и съчетаващ красота, простота, практичност, високо качество и екологичност.

Finlandia
Снимка: Finlandia

Страната на незалязващото слънце е и родина на още една отличителна марка, която почита най-добрите качества на родната си земя - превърналата се в легенда водка Finlandia. Тази година тя отбелязва своята 50-годишнина. Кристалната течност е произведена за пръв път през 1970 г., стъпвайки на фундаменталните принципи на природата, родния дизайн и последните постижения в технологиите за дестилация. Марката и напитката олицетворяват финландския дух за живот в хармония с природата, използвайки най-съвършените ѝ съставки.

Finlandia
Снимка: Finlandia

Златният Suomi ечемик, от който се произвежда водка Finlandia, расте там, където друг ечемик не успява. Той вдишва девствен въздух, изследва непокътната почва и се къпе в незалязващо слънце, придавайки на водката нейния отличителен свеж характер. Изключителната чистота и мекота на Finlandia идват от богатата на минерали ледникова вода. Извирайки направо от извора Rajamäki, тя е естествено пречистена от ледникови морени, създадени преди повече от 10 000 години от оттеглящи се ледници.

Но водка Finlandia не само черпи от забележителните природни дадености на страната. Тя има мисия да съхранява тези природни ресурси и да съчетава модерните технологии с природосъобразно производство в името на бъдещето – нашето и на планетата.

Finlandia
Снимка: Finlandia

В процеса на производство на водката всичко е изчислено така, че да не се разхищава нито един ресурс. Люспите от ечемик се изгарят, за да се подпомогне генерирането на пара под налягане, използвана при дестилация. Влакната от ечемик пък се използват в производството на фуражи за животни. Допълнителното нишесте се отделя и използва в хартиената и хранителната промишленост. Въглеродният диоксид от ферментацията се събира и втечнява, след което се доставя в газовата промишленост, а отпадъчната пепел от електроцентралата се използва от фермерите за подобряване на почвата. Водата, използвана в процеса на производство за охлаждане и отопление, се рециркулира в затворена система, за да контролира ефективно температурата и да сведе до минимум използването на вода. И не на последно място, производителите на водка Finlandia защитават районите, от които добиват вода, ограничавайки строителството и създавайки зони за опазване на околната среда.

Finlandia
Снимка: Finlandia

Безспорно всеки път, когато отпивате от тази забележителна течност, може да сте сигурни не само, че в чашата ви се къпят лъчите на незалязващото слънце и черпите от вековен извор чистота, но и че се докосвате до истинската хармония с природата.

Традициите в производството и чистотата на водка Finlandia я превръщат в подходяща напитка за всеки повод и всяко блюдо – типично по финландски, с любов към добрите питиета и откровени разговори със стари приятели.

Честит рожден ден, водка Finlandia, и наздраве!

Finlandia
Снимка: Finlandia

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти