Здравословен начин на живот в няколко лесни стъпки

Платена публикация

Здравословен начин на живот в няколко лесни стъпки
Снимка: netinfo

Колко пъти сте си обещавали, че от утре ще подобрите начина си на хранене? Всички ние го правим, но понякога пропускаме факта, че макар здравословният начин на живот да е дългосрочен ангажимент, има лесни начини да го постигнем. И можем да започнем веднага с редовно спортуване и хранене със здравословни храни – да, толкова е просто. Воденето на здравословен начин на живот може да изисква постепенно адаптиране, но нашето тяло го заслужава. Един от най-верните съюзници е правилното хранене, коeто включва консумацията на повече растителни храни като плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и семена, бобови култури, както и растителни масла. Много растително-базирани храни са богати на полезни за здравето хранителни вещества.

Включването на растителни масла и растително-базирани продукти за мазане в ежедневното хранене е лесна стъпка към здравословния начин на живот, тъй като те са източник на добри ненаситени мазнини (Oмега 3 и Oмега 6). Тези мазнини са наричани есенциални или незаменими, защото човешкото тяло не може да ги произвежда, а се нуждае от тях. Според експертите по хранене, едно от най-полезните растителни масла за здравето на човека е рапичното масло. Това е натурален продукт, получен чрез пресоване на дребните семена на рапицата, добити от красивите жълто цъфтящи растения от семейство Brassica. Съдържа едно от най-ниските нива на наситени мастни киселини от всички растителни мазнини – само 7%, докато слънчогледовото масло има 12%, а зехтинът е с 15%.

Снимка: netinfo

Рапичното масло има високо съдържание на мононенаситени мастни киселини и е естествено богато на есенциални мазнини Oмега 3 и Oмега 6. В допълнение, маслото от рапица е богат източник на витамин Е и съдържа два пъти повече витамин Е в сравнение със зехтина.

Рапичното масло е изключително полезно за здравето заради своя добър хранителен профил – ниско съдържание на наситени мастни киселини и високо съдържание на ненаситени есенциални мазнини. Добрата пропорция на Oмега 3 и на Oмега 6 може да се намери в рапичното масло и растително-базираните продукти за мазане като новото поколение маргарини Калиакра Класика. Новата Калиакра Класика е с подобрена рецепта, базирана на растителни масла, едно от които е маслото от рапица. Калиакра Класика има по-високо съдържание на растителна мазнина – от 48% е увеличено до 60%. Благодарение съвкупността на растителните мазнини, продуктът съдържа 50% повече Омега 3.

Новото поколение маргарини и продукти за мазане на Калиакра са здравословен избор за набавяне на необходимите дневни количества есенциални мастни киселини, които са толкова полезни за нашето тяло. Има убедителни научни доказателства, че замяната на наситени мастни киселини с ненаситени (като рапично масло и продукти, в които се съдържа) понижава нивото на холестерола. Високият холестерол е рисков фактор за развитието сърдечни болести. Има много рискови предпоставки за сърдечно-съдовите заболявания и е важно да подходим с разбиране и внимание, за да се намали цялостния риск.

Снимка: netinfo

Висококачественото масло от рапица има много предимства, които го превръщат в добър избор за хората, които се грижат за своето здраве. Рапичното масло има неутрален вкус и не влияе на вкуса на приготвени храни. Описва се като "вкусно", "деликатно", "леко" и "не-мазно", което го прави отличен носител на вкусове и позволява на съставките (подправките) да проявят вкуса си. Рапичното масло има висока точка на опушване, не прегаря при нагряване до високи температури. Това го прави подходяща мазнина за пържене и т.нар. stir frying (запържване с бъркане, азиатско пържене), при което се запазва естествения вкус на храните. Благодарение на относително високото съдържание на мазнини, Калиакра Класика се превръща в незаменим партньор в кухнята, подходящ за готвене, печене, задушаване, както и за овкусяване на салати.

Снимка: netinfo

За любителите на по-интензивния вкус на маргарин с по-високо съдържание на мазнини, е новият Kaliakra mit Buttermilch, който е с 80 % мазнина. А ако сте вегетарианец и искате да се придържате към растително-базирано хранене, на разположение е Калиакра Веган - 100% растителни мазнини, напълно веган, без лактоза и млечни продукти. Благоприятният и здравословен хранителен профил на рапичното масло го прави изключително подходящо за тези от вас, които предпочитат здравословното хранене.

Така че защо не започнете с обещанието, което си дадохте?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти