Защо ни е необходим магнезият през зимните месеци?

Платена публикация

зима здраве
Снимка: Thinkstock

Магнезият е един от най-важните минерали за човешкото тяло. Той играе основна роля в енергийния баланс на тялото и метаболизма, участва в над 300 важни метаболитни реакции и е сред четирите минерала, които се съдържат в най-голямо количество в човешкия организъм.

Всяка наша клетка се нуждае от оптималното му количествонего, за да съществува. Много от химичните процеси нямаше да бъдат възможни, ако липсва магнезий.

Той подпомага функциите на ензимите в тялото и спомага за производството на енергия. От него зависи хормоналният баланс и нормалното функциониране на нервната система.

зима здраве
Снимка: Thinkstock

И въпреки че ценният минерал е широко разпространен в природата и присъства в много от храните, се оказва, че за голям процент от хората той не е в оптималните количества.

Трябва ежедневно да насищаме клетките с магнезий, за да се радваме на здраво тяло и имунна система през зимния сезон.

Това се отнася в особено голяма степен за определени групи от хора, които се нуждаят от по-големи количества магнезий.

Към тях спадат активно спортуващите, които губят голяма част от него с потенето. Достатъчните количества на магнезий в организма допринасят за нормалната функция на мускулите. Подрастващите, които са подложени на емоционален стрес, също се причисляват към тази група.

зима здраве
Снимка: Thinkstock

Ето още с какво магнезият подпомага функциите на тялото и живота ни:

За по-добър сън – когато количеството магнезий в тялото е недостатъчно, хормонът, който регулира съня намалява. Магнезият спомага за балансиране хормоните на стреса.

За нормалното функциониране на нервната система. Серотонинът, който успокоява нервната система и повдига настроението, зависи и от количествата магнезий. Минералът допринася за нормалното функциониране на нервната система.

За по-силни мускули и нормална двигателна активност– магнезият позволява на тялото да произвежда повече мускулна маса. Той допринася за нормалната функция на мускулите. През зимата клетките изхабяват по- бързо енергия за извършване на дейност, поради по-ниските температури, на които е изложено човешкото тяло.

Повече подвижност – магнезият е от значение и за гъвкавостта на тялото. Ако нивата му са ниски, това води до натрупване на млечна киселина, което пък е причина за стягане на мускулите.

За костите – магнезият спомага за по-лесното усвояване на калция и за поддържането на нормалното състояние на костите.

За  зъбите – Магнезият спомага за абсорбирането на калция и активирането на много от витамините от група В.  Спомага за поддържането на здравината на зъбите.

Бори се успешно с умората и стреса - Магнезият допринася за поддържането на нормалната психична функция и за намаляването на чувството на отпадналост и умора.

магнезий
Снимка: Марката

Хранителната добавка на AboPharma Магнезий (250 мг) + витамин В комплекс  допринася за поддържането на нормалното състояние на зъбите и костите, за нормалния синтез на белтъчини и се грижи за нормалното функциониране на нервната система и мускулите, а витамините от В групата спомагат за по-доброто усвояване на магнезия.

Витамин В комплекс спомага за намаляване чувството на отпадналост и умора и за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Комплексът витамини от група В играят важна роля за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, намаляват чувството на отпадналост и умора, поддържат нормалната функция на имунната система.

зима здраве
Снимка: Thinkstock

От балансираните нива на магнезий в тялото ни зависи  нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Магнезият на Абофарма, обогатен с витaмин В комплекс, е добро решение за вас! Подходящ е и за бременни жени, след консултация с наблюдаващия ги лекар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти