Защо косата побелява? И как да спрем и дори обърнем процеса

Платена публикация

Bioline
Снимка: Bioline

Най-честата проява на възрастови изменения, свързана с косата, е побеляването. Цветът на косата ни се определя от пигмента меланин. След 25-годишна възраст в кожата на главата започват процеси, които в началото преминават незабележимо. Клетките-меланоцити, които са отговорни за производството на пигмент в косата, започват да синтезират все по-малко меланин и с всеки следващ пораснал косъм от фоликула, цветът на косата се губи. Побеляването и процес, обусловен от химични и биологични фактори. Остаряването на кожата, както и на косата е процес, който с помощта на съвременните достижения в козметиката и медицината, все пак може да бъде забавен или прикрит. Например, изключително достижение е съставката Darkenyl™, която научно доказано възвръща цвета на побелелите и посивели коси, като засилва синтеза на меланоцитите в космения фоликул. Вече имаме продукт в България със съставката Darkenyl™ - спрей за възвръщане на побелелите коси RE Color EXPERT. Можете да го разгледате ТУК.

Bioline
Снимка: Bioline

ВАЖНО: Някои хора, виждайки първите бели коси, ги отскубват с надеждата, че на тяхно място да се появи пигментирана коса. Поради естеството на процеса на побеляване, това няма да се случи. На мястото на отскубнатите, ще се появят отново бели коси, но по-груби и отчетливи.

Начини за решаване на проблема с побеляването на косата 

Има няколко начина за борба с белите коси.

1. Козметични средства (шампоани, бои, тониращи спрейове, къна). Както знаем, те ще скрият белите коси, но химически разрушават или променят структурата на косъма. Налага се да ги нанасяме на всеки две седмици или по-често. Естетическият резултат не винаги е сполучлив.

2. Специална диета. Трихолозите (специалистите по лечение на косата и скалпа) смятат, че в организма на човек с побеляваща коса не достигат витамини от група B, цинк, хром, селен, мед, йод, пантетонова киселина и др. Според учените, за да сме напълно здрави, са ни необходими 600 нутриента. Повечето от нас не могат да си набавят и една пета. Дори да разнообразим максимално храненето си, специални изследвания и консултации със специалисти, са задължителни.

3. Вече можем да се възползваме от действието на иновативната съставка Darkenyl™, която възвръща естествения цвят на побелелите коси! Имаме продукт в България със съдържанието на съставката. Всичко за него и действието му, можете да научите ТУК

Какво представлява Darkenyl™?

Darkenyl ™ е изключителна иновация за възстановяване на пигментацията на косата. Той комбинира таксифолинов глюкозид, стабилизиран антиоксидант, действащ като стимулатор на пролиферацията и поддържането на стволови клетки и N-ацетил-тирозин, прекурсор в пътя на синтеза на меланин. С други думи  Darkenyl™ стимулира клетките да продължат производството на пигмент. По този начин не само забавя побеляването, но и възвръща естествения цвят на вече побелялата коса с до 56% за 4 месеца ! Още информация, ще намерите ТУК.

Защо Darkenyl ™ е ефективен?

  • Намалява ROS (реактивни кислородни видове, които са отговорни за тъканни увреди) уврежданията върху меланоцитите чрез активиране на антиоксидантна защита  
  • Увеличава меланогенезата (биохимичен процес, при който безцветната аминокиселина тирозин се превръща в неразтворим цветен полимер меланин) 
  • Стимулира клетките да продължат производството на пигмент 

Благодарение на революционната съставка  Darkenyl™ процесът на побеляване е вече обратим. Можем да си върнем радостта от естествения цвят и младостта на косата ни. Убедете се сами, поръчайте REcolor EXPERT COLLAGENA Solution още сега от ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти