Зaщо да се доверите на пробиотик за жени ASTARTE 

Платена публикация

ASTARTE
Снимка: ASTARTE 

УПОТРЕБАТА НА ВАГИНАЛНИТЕ ПРОБИОТИЦИ - ОТГОВОРИ НА ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Обикновено във вагината съществува баланс между добри микроорганизми, Lactobacilli, които пречат на други „лоши“ бактерии да се разраснат до ниво, което води до симптоматика. Има обстоятелства, които могат да повлияят на този баланс. Това са прием на антибиотици или други лекарства, отслабване на имунната система, недостатъчна или прекомерна хигиена в интимната зона, хормонални промени в резултат на прием на хормонални контрацептиви, бременност или менопауза.

Освен неприятните симптоми: сърбеж, болка, парене или неприятен вагинален дисбаланс, може да се стигне до други последствия, като например бактериална или гъбична вагинална инфекция, но и инфекции, засягащи пикочния тракт, а при бременни жени може да доведе до преждевременно раждане.

Следователно е необходимо да се възстанови балансът чрез прием на Lactobacilli.

ASTARTE
Снимка: ASTARTE 

Това обаче трябва да се прави при определени условия. По-долу отговаряме на най-често задаваните въпроси, свързани с приема на вагинални пробиотици (Lactobacilli).

1. На каква възраст е полезно да се приема перорален или вагинален пробиотик Lactobacillus

Тъй като излъчването на секрет от вагината започва след пубертета, тогава може да се започне и приемът на Lactobacilli.

Приемът на Lactobacilli е полезен независимо от това в кой етап от живота сте: дали сте девойка, възрастна жена, майка, в менопауза, или пост-менопаузална.

2. Има ли значение какъв тип Lactobacilli се приемат

Съществуват над 260 различни разновидности на Lactobacilli, бактериите, които произвеждат млечна киселина. Всички те произвеждат млечна киселина, но видовете и подвидовете може да имат различно въздействие, както и имат предпочитано място на действие (например в храносмилателния тракт или вагината).

Например: най-често срещаните видове Lactobacilli, които се намират във вагиналната флора на здрави бременни жени, са Lb. crispatus, gasseri, rhamnosus и jensenii.

Следователно при наличие на урогенитални болести следва да се приемат само тези Lactobacilli, които обичайно съществуват в женската вагинална флора и могат да колонизират зоната, да се множат и да окажат инхибиторен ефект върху лошите бактерии.

3. Какво количество и колко често следва да се приема Lactobacilli

Теоретично погледнато, полезно е да приемате пробиотик ежедневно.

В какво количество е важно да се уточни, а още по-важно от количеството е прецизирането на типа Lactobacilli. Пробиотикът трябва да действа конкретно върху здравословен проблем и да предизвиква тропизъм в целевата зона.

Също така мисълта „колкото повече добри бактерии се дават, толкова по-добре“ не е вярна: някои ефекти се получават с по-малко количество бактерии, a други – с по-голямо. Количеството, което трябва да се приема, зависи от типа Lactobacillus и зоната, към която е насочен той.

Следователно следва да се приемат Lactobacilli с доказан ефект в проучвания и с препоръчителната доза за лечение на дисбаланс и въздействие върху вагиналния секрет.

4. Какво е по-добре да се приема: комбинация от няколко типа Lactobacilli или Lactobacilli от един вид

Теоретично погледнато, комбинациите са полезни, тъй като се добавят конкретни ефекти. Потенциалният им конкурентен ефект обаче не бива да се пренебрегва.

Следователно типовете трябва да се избират така, че да не си съперничат, а самото въздействие върху баланса на вагиналните бактерии е потвърдено в проучвания на комбинациите.

5. Пероралният прием на Lactobacilli влияе ли на вагиналната флора

Доказано е в проучвания, че пероралният прием на някои Lactobacilli води до създаването на колонии във вагината. За да преминат от храносмилателния тракт във вагината, е нужно да се приеме правилният тип Lactobacilli, който е устойчив на киселинната среда и солите в жлъчката.

ASTARTE е хранителна добавка, съдържаща четири щама млечнокисели бактерии (Lactobacillus crispatus LBV88, Lactobacillus rhamnosus LBV96, Lactobacillus gasseri LBV150, Lactobacillus jensenii LBV116), подбрани и приемани перорално с цел възстановяване и поддържане на баланса на вагиналната и чревна микрофлора. 

През 2019 г. ASTARTE получи наградата на Nutra Ingredients Awards в категория „Пробиотичен продукт на годината“.

ASTARTE
Снимка: ASTARTE 

КАКВО ДОВЕДЕ ДО ТОЗИ УСПЕХ

1. Уникалният, специално подбран състав

Екип от австрийски гинеколози и микробиолози, след продължителен процес на оценка на 127 типа Lactobacilli, избра четирите типа Lactobacilli с конкретно влияние върху здравето на вагиналната флора .

(L. crispatus LBV88, L. rhamnosus LBV96 L .jensenii LBV116, L. gasseri LBV150.)

Специално подбраните четири щама лактобацили в състава на ASTARTE успешно колонизират червата и от ректума като резервоар по съседство през перинеума достига до влагалището. Там чрез прикрепване и растеж се повишава количеството на физиологичните лактобацили, които произвеждайки млечна киселина, неутрализират евентуалните патогени и възстановяват нормалната влагалищна микрофлора.

2. Тестване на продукта в множество клинични изпитвания

Комбинацията от Lactobacilli потвърди благотворния си ефект в множество клинични изследвания върху жени на различна възраст и с различни състояния: например нарушен баланс на флората след менопауза, инфекция по време на бременността или химиотерапевтично лечение. 

3. Перорален прием – лесен и неограничен продукт

Поради избора на тези мощни Lactobacilli, които могат не само да оцелеят след преминаването през стомаха и стомашните сокове, но и да създават колонии и да се множат във вагината, ASTARTE е замислен като перорален продукт.

► лесна употреба, хигиенично, не цапа бельото;
► не изисква оставане в легнало положение след приема;
► може да се приема на всякаква възраст, по всяко време, без практически никакви ограничения;
► може да се приема по време на менструалния цикъл
► може да се приема по време на кърмене или бременност;
► не пречи на полов акт, както и на действието на контрацептивите;
► не влияе на локалния прием на други вагинални продукти.

Препоръчителна дневна доза по 1 капсула два пъти на ден, за предпочитане преди храна с чаша вода или друга течност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти