Защо Ardes е лидер в продажбата на компютърна техника и лаптопи?

Платена публикация от Специално

лаптоп
Снимка: iStock

През последните години в търговията на компютърна техника и лаптопи като лидер се наложи Ardes.bg. За да постигне това, компанията е изградила успешен бизнес модел в продажбата на компютърна техника и лаптопи, който цели дълготрайни резултати и създаване на все по-голяма маса от лоялни клиенти. В следващите параграфи ще погледнем причините зад успеха на Ardes.

Кои са основните критерии за спечелване на доверие в клиентите

Лоялните клиенти за от ключово значение за един бизнес. При наличието на ядро от постоянни клиенти има минимум, под който няма да падне оборотът,и така могат да се правят по-точни прогнози и планове. Освен това, най-добрата реклама е тази от уста на уста. Ако ваш приятел е доволен от дадена услуга или продукт, е много вероятно и вие да сте доволни. Затова от компанията твърдят, че винаги се стремят да имат коректно и дружелюбно отношение към клиентите си. Точно затова са създали и AClub.

С регистрацията в него техните най-верни клиенти започват да трупат точки след покупки. Тези точки могат да се ползват за закупуване на друг продукт. Друг начин, чрез който се стремят да привличат нови клиенти, е техният блог, който държи читателите информирани за нови технологични постижения или е с цел да помогне на клиента да направи най-добрия за него избор като това телефон с колко голям дисплей да си вземе спрямо неговите нужди. Въпреки това, от компанията споделят, че най-важното е качеството и разнообразието от различни видове техника, най-вече лаптопи и компютри. 

Ardes се стреми да има компютърна техника за всякакви нужди – компютри за офиса, такива, които ще се ползват у дома, преносими компютърни устройства и също настолна техника. Много хора обаче не се нуждаят от цял компютър, а от отделни части за поправка или искат сами да си сглобят такъв. Затова в онлайн магазина им има голямо разнообразие от всякакви компютърни компоненти като процесори с различна мощност, видео карти и RAM памети от всякакъв вид. 

За да се спечели лоялността на геймърската аудитория, се предлагат и много устройства от периферията на компютъра с различни характеристики – мишки, клавиатури и монитори. Освен това се предлагат и гейминг компютри, чиито характеристики са перфектни за оптимално прекарване докато се играят електронни игри. 

Геймърите обаче не са единствената група, която Ardes се стреми да направи техни лоялни клиенти. Фирмата се старае да бъде полезна и за обикновения потребител. Затова, по думите им, в онлайн магазина им има всякакви телефони, телевизори, екрани и други електроуреди спрямо личните предпочитания и нужди. 

Как се постигат резултати и се запазват във времето

От Ardes споделят, че дългосрочният успех е предизвикателство. Но те успешно се справят с него. За целта те правят следните неща:

- Подобряване на мобилното пазаруване – все повече и повече хора пазаруват директно от техния смартфон. Това не е случайно, все пак повечето реклами, които виждаме са на телефона, докато сме в социалните мрежи или гледаме видеоклип в Интернет, а не на лаптопа, където повечето хора вършат работа. Според проучване 73% от цялата онлайн търговия през 2021 година е била генерирана през телефони. Друга причина това да се случва е, че не всеки има лаптоп или компютър, но почти няма човек под 40-годишна възраст без смартфон и Ardes знаят това. По-голямата част от младото поколение вече има предпочитания към определени производители и модели, което също не убягва на Ardes. Затова те се стремят да имат голямо разнообразие от марки и модели;

- Различни опции за плащане – различните опции за плащане са от значение за клиента. Така те му спестяват неудобството да плати сумата наведнъж или да преведе парите по неудобен за него начин. Точно затова Ardes казват, че в онлайн магазина им може да се заплати с карта, чрез банков превод и с ePay. Други опции са да ви бъде доставена вашата покупка до адрес, офис на куриерска фирма или до техен фирмен магазин, където да платите в кеш. Може да се купи и техника на изплащане;

- Присъствие в социалните мрежи – както споменахме, голямата част от по-младото поколение прекарва доста време в социалните мрежи. Затова и Ardes имат страници в социалните мрежи. Така по-младите потребители ще могат да се информират за промоции и нови продукти без да трябва да посещават редовно сайта. Освен това се стремят да направят профилите си в социалните мрежи интересни за публиката чрез различни игри с награди. Така техни продукти достигат до още по-голяма публика, която по-късно може да им стане клиентела. Затова и предназначението на социалните мрежи, що се отнася до бизнеса, е свързано с реклама.

Важна ли е цената за правилния избор

Цената е важна при избора на техника. Най-новите лаптопи винаги ще са по-скъпи. Затова от Ardes съветват да разгледате повече модели лаптопи и техните характеристики. Така може да намерите нещо, което да ви свърши същата работа като най-новия модел техника на вашата любима марка, но за по-малко пари. Ако не разбирате от параметрите на компютъра и кой процесор е с най-добра мощност и производителност, това може да ви затрудни. Затова от Ardes споделят, че са създали три техни индекса. Те показват производителността на процесора, тази на видео картата и оценяват RAM паметта и твърдия диск. 

Като еталон за сравнение ползват някои от най-добрите процесори или видео карти на пазара към дадения момент. Ако даден лаптоп има 80% представяне на процесора си според този индекс, това показва, че неговата производителност не е лоша спрямо тази на най-добрите продукти, които се предлагат на пазара към момента. При индекс резултат над 100%, това значи, че компютърът е току-що излязъл или изключително рядък и качествен спрямо този вид параметър. 

Някои хора имат силно предпочитание за производители и затова Ardes предлагат закупуване на изплащане. Компанията дава съвет към потребителите да не се привързват към дадена марка, защото така се ограничават от възможността да купят най-доброто спрямо бюджета им. Също така на сайта са предложени и лаптопи втора употреба, които са реновирани. Така може да се спестят пари и да се закупи лаптоп със сходно качество. Друг по-сигурен начин да купите качествен, но и евтин продукт, е да се възползвате от промоция, споделят от компанията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти