ЗаПЕЧЕН ли си?

Платена публикация

ЗаПЕЧЕН ли си?
Снимка: netinfo

Обобщена справка на специалисти сочи, че в региона на Южна Европа та чак до Близкия изток живеят хората, които спокойно могат да бъдат класифицирани като Щастливи дълголетници, а причините за това се крият в характерния за региона начин на хранене, определени храни, които консумират и философията им за живота като цяло.

Макарони, хляб, риба, бобови култури, ядки и разбира се зехтин и маслини – това са част от храните, които щастливите дълголетници на средиземно море ядат без никакви угризения и с огромно удоволствие. Към тях прибавяме плодовете и зеленчуците характерни за всеки един сезон и всичко това гарнирано с ароматно вино. Е как да не са щастливи!

Диета ли казахме? Да, сигурно много от вас ще се усъмнят в ефекта й, тъй като са свикнали да свързват диетите с изтощителен глад и нулева наслада от често еднообразното и оскъдно хранене. Е да, ама-не. Средиземноморската диета е наслада, пълноценно хранене, начин на живот и на всичкото отгоре от нея се слабее!

Тя включва храни, бедни на мазнини, с много фибри и малко холестерол. Освен това, храните съдържащи   протеини и фибри като бобовите и житните култури, засищат по-бързо, а приетите калории са по-малко.

Нагледно доказателство за ефекта от този начин на хранене са изваяните тела на София Лорен и Пенелопе Круз.

Средиземноморският начин на хранене може да смъкне с няколко единици кръвното налягане, да добави няколко единици към самооценката ви и нещо много важно - ще премахне завинаги проблемите с неприятния и честно много упорит запек.

Статистиката сочи, че всеки четвърти у нас в една или друга степен страда от запек и съпътстващите го проблеми.

Той е свързан с неприятни усещания като тежест в стомаха, метеоризъм, болезнена дефекация. Той води след себе и своите усложнения като появата на хемороиди,  чревна непроходимост, дивертикули на дебелото черво  и други здравословни проблеми.

Запекът може да бъде победен и по естествен път с ВАДОЛАКС

Снимка: netinfo

Vadolax е специално разработена нова формула от Александрийска сена, Зърнастец, Алое, Ревен и Горски слез оказващи благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт.

Съдържащите се в нея растителни екстракти са обработени по иновативна технология за микронизиране, което ги прави по-добре усвоими за организма, при това на 100% от биоактивните им елементи. Съдържа също Карамфил, който подпомага храносмилателните процеси.

Микронизираните билки съдържащи се във Вадолакс оказват стимулиращо и  прочистващо  действие.

Снимка: netinfo

Листа от Сена (Cassia Angustifolia M. Vahl)

Сена или наричана още Майчин лист стимулира чревната перисталтика, възпрепятства абсорбирането на течности от дебелото черво и притежава слабително и диуретично действие.

Кора на Зърнастец (Rhamnus frangula L.)

Билката Зърнастец има детоксикиращо, слабително и жлъчегонно действие. Билката подобрява перисталтиката на дебелото черво.

Корен на Ревен (Rheum palmatum L.)

Сспомага за пречистването на тялото от натрупалите се в него токсини. Ревенът подобрява храносмилането, като увеличава стомашната секреция и тонизира мускулатурата на храносмилателните органи.

Листа на Алое (Aloe Ferox Mill)

Гелът, който се намира в листата на Алое често се използва като бързодействащо слабително средство. Алоин е съставка на растението Алое Вера, която притежава тези свойства. Съдържанието на смес от антрахинонови гликозиди в билката също обуславя нейното очистително действие.

Листа на Горски слез (Malva sylvestiris L.)

Слизестите вещества, съдържащи се в растението предизвикват обилно отделяне на слуз от стомашните жлези и така предпазват лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника от дразнещото действие на храната и на солната киселина. Билката има противовъзпалително и слабително действие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти