За месец близо 10 000 деца преминаха обучения по пътна безопасност в националната кампания „Пресичам безопасно с TEDI”

Платена публикация

TEDI
Снимка: TEDI

Близо 10 000 ученици от първи до трети клас преминаха обучения за основните правила за пътна безопасност с националната кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. В инициативата до момента са се включили 62 училища от 22 населени места от цялата страна. Кампанията се организира за четвърта поредна година от Тимбарк България, съвместно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи – Дирекция Пътна полиция.

Тази година, уроците бяха в хибриден формат - мултимедийни уроци и практически обучения с полицай. Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ заедно с мечето TEDI посетиха училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. Под формата на игра те показваха на децата най-често допусканите грешки на и около пътното платно и заедно намираха правилния и безопасен път.

TEDI
Снимка: TEDI

Като част от инициативата е създаден иновативен мултимедиен урок, който е достъпен безплатно и целогодишно за всички училища в страната на сайта на Пресичам безопасно с Tedi >>> тук. В него са представени трите роли на децата, като участници в движението по пътищата – пешеходци, пътници и водачи. Така учениците от началните класове могат да усвоят важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки. Урокът включва и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания.

„Много се радваме от позитивната обратна връзка, която получаваме за кампанията от учителите, родителите и децата, преминали през обученията. С нас се свързаха много директори както на училища, така и на детски градини, които имат желание да се включат в кампанията през следващата година и мечето TEDI да гостува и при тях. Това ни дава уверението, че всичко, което правим с тази кампанията е полезно за обществото и оказва доро влияние на формирането на правилно и безопасно поведение на децата на и около пътното платно.“, коментира Лора Величкова, Бранд мениджър за марката TEDI в „Тимбарк България“.

TEDI
Снимка: TEDI

За TEDI

Продуктовата линия детски нектари и сокове TEDI е лансирана на българския пазар през 2006 година и оттогава е сред най-предпочитаните както от децата, така и от техните родители, поради високото си качество и добър вкус. През 2012 година рецептата е подобрена с добавяне на мед. Освен това соковете TEDI са без добавена захар, без добавени консерванти и без оцветители, разбира се, всичко, според регулациите за сокове и нектари в България.

Брандът TEDI е добре познат на пазара с висококачествените си морковени нектари, но включва още и сокове 100% от ябълки и 100% портокал-мандарина, плодови напитки за по-големите и мус със 100% плодово съдържание под формата на пюре, който е изключително подходящ за междинна закуска именно в училище, между часовете. Нектарите на TEDI съдържат витамини А и C, които са важни за детския организъм, и се произвеждат по най-модерна бутилираща технология с ниска пастьоризация, запазваща всички полезни вещества.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти