Втори пациентски уебинар за рака на маточната шийка

Платена публикация

Уебинар
Снимка: Националната пациентска организация

Ракът на маточната шийка е четвъртата най-разпространена злокачествена диагноза сред жените в България, като всеки ден в страната се диагностицират три нови случая на заболяването. Голяма част от тях са жени на възраст между 30 и 44 години.

В уебинара, организиран от Националната пациентска организация (НПО) заедно с Националното сдружение за профилактика на рака на маточната шийка и лаборатории Синево, ще бъдат разгледани новите методи за диагностициране на заболяването, както и неговата профилактика и лечение.

Уебинарът ще стартира в 11:00 ч. на 26 юни (събота) и ще се излъчва във Фейсбук страницата на Национална пациентска организация, както и в страницата на събитието.

Всеки, който желае да зададе своите въпроси, може да направи това по време на излъчването на живо в секцията за коментари под видеоклипа.

Гост-лектори:

- Д-р Маргарита Таушанова, д.м.н., онколог, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – Онколог с над 30 години опит. Лектор на научни мероприятия, свързани с диагностиката и лечението на солидните тумори. Има опит като главен изследовател и субизследовател на клинични изпитвания I, II, III и IV фаза при рак на гърдата, яйчника, белия дроб, карцинома на дебелото черво.

- Д-р Калина Цонева, акушер-гинеколог, „Неоклиник“ – Акушер-гинеколог с над 16 години опит в оперативната гинекология и онкогинекологията. Работи в областта на ранната диагностика и лечението на предракови заболявания на маточната шийка.

Модератор:

д-р Иван Вецев, акушер-гинеколог, медицински директор на НПО

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти