Великден. На конци и с шарени яйца

Платена публикация

Великден. На конци и с шарени яйца
Снимка: Dr. Oetker

Кое е първото? Яйцето или козунакът? На този въпрос отговаря Dr. Oetker.

Аромат на домашен прясно изпечен козунак. Апетитно късащ се на конци. Ярко боядисани яйца с различни украси. И най-близките ти. Това е съвършеният Великден.

Домашен великденски козунак звучи сложно, но с желание задачата всъщност е лесна и приятна. Като експерти в домашното печене ние от Dr. Oetker съветваме да използвате качествени продукти – от брашното през маята до пълнежа. Тук сме приготвили кратък наръчник за най-ключовите съставки на пухкавите козунаци – маята и ароматите.

На конци – използвайте винаги мая, съхранявана правилно. Предимството на суха мая Dr. Oetker е, че тя е дехидратирана прясна мая, опакована в защитна атмосфера. Така тя може да бъде съхранявана извън хладилник за по-дълъг период. Сухата мая може да се смеси директно със сухите съставки от рецептата или да се разтвори в малко прясно мляко и лъжичка захар, за да се активира веднага. И не забравяйте! Месете дълго, но не с набрашнени ръце и повърхност, а намазнени с олио или друга мазнина. Разтягайте тестото, повтаряйте всяко движение по няколко пъти, докато тестото започне да се отлепя от ръцете. Оставете го да втаса на топло. Колкото по-дълго, толкова по-добре. Но ако не ви се чака цяла вечност, сложете го във фурната на 50 градуса с леко открехната врата, докато удвои обема си.

Снимка: Dr. Oetker

Ароматен – Цяла палитра от аромати е събрана под марката Dr. Oetker. Най-популярни  са течните есенции – ванилия, лимон и ром. Лесни за дозиране – една ампула за 500 г брашно. Ароматните захари – лимон и ром разпределят равномерно аромата в цялото тесто и носят балансиран аромат без да засенчват този от самото тесто. Бурбонската ванилова захар – смес от захар и смляна шушулка от орхидея ванилия дава аристократичен аромат и вкус на козунака. Цитрусовите корички Финес – лимон и портокал ще освежат вкуса на цялото печиво.

Снимка: Dr. Oetker

Приготвили сме за вас много идеи и трикове за втасване, месене, сплитане, печене, за да поднесете истински кулинарни шедьоври за празника. Ако стриктно следвате нашите съвети, ще имате разкошен козунак, на конци, със завладяващи аромати, за да бъде празникът запомнящ се.

Вижте видео съветите на водещи кулинарни блогъри, които споделиха своите тайни за празнични печива в рубриката „От кухнята на блогъра с Dr. Oetker“

Да не забравяме, че празникът върви и с боядисани яйца. Разкрасете ги с новите бои от Dr. Oetker. Ярки класически цветове, вълшебни седефени или металически ефекти, забавни 3D стикери и дори кралски корони. Формулата и качеството на боите на Dr. Oetker гарантират бързо и равномерно разтваряне на традиционните бои. Седефените и металическите са в комплект с удобна ръкавица за постигане на фамозни резултати. Освен доброто желание, ще ви трябва и кутия боя, разбира се. В нея ще откриете всичко, с което да развихрите въображението си и да очаровате всички близки и приятели. А защо да не включите и децата в украсяването? Защото празникът е истински, когато сме заедно.

Снимка: Dr. Oetker

Вижте всички идеи, съвети и трикове, които подготвихме за вас на www.oetker.bg

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти