В какви условия възпитаваме децата пред блока

Платена публикация

В какви условия възпитаваме децата пред блока
Снимка: Стефан Аспарухов

Ако считате, че в пространството пред вашия блок няма достатъчно места за детски игри, както и наличие на други неуредици, въздействащи негативно върху вашите деца, имате възможност да промените това чрез попълване на анонимна анкета на http://blockareas.bg/

Както нашето жилище, така и публичното пространство в панелните комплекси изгражда ценностите на нашите деца. Междублоковите пространства имат потенциал за развитие на социални, културни и спортни дейности, но дали тези възможности се използват? До каква степен жителите са подготвени за солидарно изграждане и поддържане на тези места? Какво би било участието на общинските власти? Кои са интелигентните решения за по-добър живот?

За отговор на тези и други въпроси екип от Университета по архитектура, строителство и геодезия разработва проект, насочен към съживяването на тези градски структури. С цел широко отразяване мнението на жителите, изследователите поставят няколко въпроси в анкета, която може да попълните анонимно за секунди на http://blockareas.bg/.

Научният колектив се ръководи от проф. д-р арх. Йордан Радев с колектив – гл. ас. д-р арх. Стефан Аспарухов (координатор), гл. ас. д-р арх. Димитрина Попова (БАН), арх. Ангел Енкин (докторант) и арх. Димо Джотолов (докторант).

Проектът е със заглавие „Културна идентичност и енергийна ефективност при ревитализацията на междублоковите пространства на панелните комплекси в София“. Неговото финансиране се осигурява от Фонд „Научни изследвания“ и разработва двуетапно в периода 2015-2016г.

Допълнителна информация:http://blockareas.bg/

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти