Уникални гурме изкушения

Платена публикация

Уникални гурме изкушения
Снимка: Chivas Gourmet Salon 2013

Качествени високоалкохолни напитки от бранд листа на Перно Рикар България и по специално по време на изложението ще имате възможност да се докоснете до лимитираната серия Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”). Партньорството на производителя на уиски с английския дизайнер на костюми по поръчка – Патрик Грант е вдъхновило създаването и на изисканата лимитирана кутия, която изящно допълва лукса на Chivas Regal 12YO.

Всеки ден от изложението ще бъде под знака на различна напитка – изисканото шампанското Mumm ще се дегустира на 04 декември, уиски Chivas 12 годишно ще се тества на 05 декември, а финалът е отреден на The Glenlivet, отлежало 12 години.

На изложението ви очаква и отбрана селекция вина на едни от най-добрите български изби и техните вина - Анжелус Естейт, Стримон, Мидалидаре, Вила Юстина, Едоадро Миролио, Мараш, Марвин, Винекс Преслав. Ще се дегустират и вината на турската изба Каваклъ Дере, представени от фирма Геслин, както италиански вина от различни региони.

Глоуб Дистилърс ще представят вината от серия Пагане, продукцията на Вила Любимец, както и вече утвърдените и качествени вина с марката Тера Тангра, класическите и най-нови ракии на Вини Сливен, както и италианско пенливо вино Prosecco.

Компания ВиВенда ще представи за първи път на българския пазар бавно отглеждано и с уникални качества френско "царевично" пиле и американски ростбийф и стекове от сърцето на щата Небраска, отличаващи се с превъзходен вкус и крехкост.

От Gala Drinx Ltd. ще ни изненадат с богатата гама британски и американски бири като Crabbie’s - популярна шотландска бира с джинджифил, John Smith’s - най-продаваната червена бира във Великобритания, прочутия ирландски ябълков ликьор Mickey Finn’s, Agwa de Bolivia - уникален ликьор от листа на кока, популярната шотландска безалкохолна напитка Irn Bru, Tetley  - най-популярният чай във Великобритания, WKD - бутилиран коктейл от Острова и други алкохолни и безалкохолни напитки. 

Компанията Елиоматик е представител на продукти с марката Henry Selection, чиято основна функция е да подбира и показва висококачествени продукти и услуги на добри цени. Те ще ни поглезят с единствения по рода си черен пармезан с трюфели, салами и деликатеси без глутен и консерванти - салам Strolghino, направен от най-хубавото месо в бута, Фелино, уникален ръчно изработен салам, Кулателло - царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат, различни вкусове био ризото без глутен и много лесно за приготвяне и много други кулинарни шедьоври от Ботуша.

Ще опитате трюфели и трюфелни продукти – родно производство, представени от фирма Кипро и Ко – български производител, който притежава собствената трюферия с агробиологична база в Странджа планина.

Ваклинов Фууд ще представят - опашка от скален лобстер, тигрови скариди, миди Сен Жак и други морски дарове, агнешки котлети и различни видове паста, приготвена от майстор готвач от Гърция.

Гостите на Салона ще могат да се насладят и на пилешки специалитети от висококачествените продукти на Градус, приготвени по специална рецепта, както и да опитат и от най-новите млечните продукти на Бор Чвор.

Ще посрещнем и Никулден с рибни и други морски деликатеси, предоставени от Морски дар 09.

Кафе, кафе и пак кафе…

Компанията My Gourmet World e специализирана в печенето и доставянето на гурме кафета. Те се отглеждат в специални и идеални климатични условия и се отличават с липсата на дефекти в продукцията и изключителния вкус на кафето. Уникалните вкусове и аромати са резултат от специалните характеристики и компоненти в почвите, които се използват за отглеждане на кафето.

Директно от производителя компанията купува само кафета от сорта „Арабика”, идващи от плантации във високопланински райони, където са най-подходящите климатични условия за отглеждане на кафе. Всеки ден посетителите ще могат да дегустират различни видове кафе от различни региони в света - Еспресо смес Импрешънс, Еднотипно кафе Славадор Руфати и Еднотипно кафе Етиопия Иргачеф. А така също и да опитат от едно лимитирано кафе от Панама – Гейша Личело. В света има само 870 кг. от него, а в България има 30 кг.

Посетителите на изложението ще може да се насладят и на демонстрациите на баристика - гурме кафе с уникална рисунка (Лате Арт).

На щанда на Табак Маркет ще усетим екзотичния вкус на Карибите с пурите La Aroma del Caribe – ръчно свити от цели листа в лимитирани количества. За производството на тази серия са използвани кубински семена, отгледани в Мексико и невероятна бленда от отлежали никарагуански тютюни. Резултатът е неповторим вкус на дървесина и кожа, със сладък привкус. Ще опитаме и чаша кафе или чай Julius Meinel.

Гостите ще могат да се освежат и с неповторимите на вкус и качества минерални води Acqua Panna и S.Pellegrino.

Атракция за гостите ще бъде и възможността да опитат от шоколада на метър – българско производство, както и здравословни напитки с различни вкусове от цикория.

Сладоледите Gelati разказват една истинска италианска история. В началото на 60-те години на миналия век Бенямино Менегин пристига в Германия и с него се ражда първата джелатерия от дългата и изкусителна история на Gelati. Сладоледите са приготвени по уникални занаятчийски рецепти, с цялата италианска традиция – изключителна гладкост, аромат и вкус, без консерванти и без изкуствени аромати и оцветители.

Гостите на Chivas Gourmet Salon ще могат да опитат над 10 нови вида сладолед.

На гурме като на гурме - благордна надпревара между ресторанти и майстори-готвачи

Шеф професионалистите от Евро -Ток България /Европейското сдружение на готвачите/, обединяваща едни от най-креативните български готвачи, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен ще се представят със свои спектакли пред публиката на Chivas Gourmet Salon 2013.

Един от акцентите в тазгодишното издание на Chivas Gourmet Salon ще бъде и екзотичната азиатската кухня с представянето на индийския ресторант Тадж Махал и тайландския ресторант Blue Moon.

Още шеф - готвачи и ресторанти, които ще се напреварват за сетивата и сърцата на клиентите - ресторант “River Side” с шеф Николай Димов, ресторант “Ателие„ с шеф Дико Томчев и шеф Дани Спартак, ресторант „IL Viaggio” с шеф Лука Саво, ресторантът на Suit Hotel Sofia, ресторант Чипишев с шеф Антон Дойчинов и шеф Младен Григоров, ресторант" Sidoniya - Lord Of The Chefs" - с щеф Сидония Радева, ресторант Мармо и шеф Петя Уливерова и други изискани заведения с техните майстори – кулинари.

За първи път на събитието ще бъдат представени уреди за бавно готвене, уреди за ниско-температурно готвене във вакуум и технология за съхранение на храна.

Един от посетителите на Chivas Gourmet Salon ще получи пълна кошница с подаръци, от фирмите-изложители и колекция от списания Good Food.

Chivas Gourmet Salon 2013 ще бъде отворен за посетители всеки ден от 11.30 до 18.30 часа.

Входът за изложението ще бъде с покани или с билет на стойност 10 лева.

Chivas Gourmet Salon се осъществява с изключителното съдействие на Евро - Ток България.

Очаквaме Ви на празника на изисканата кухня и отбраните напитки!

Повече информация за събитието: Facebook.com/ChivasGourmetSalon

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти