Три освежаващи десерта, съчетани с подходящото вино

Платена публикация

Три освежаващи десерта, съчетани с подходящото вино
Снимка: netinfo

Сандра Алексиева от “1001 рецепти” приготви специални сладки изкушения и ги комбинира с модерните вина Verano Azur, Pixels и New Bloom

Сандра Алексиева е сред най-слънчевите кулинари, които може да срещнете. В крехките ѝ ръце е един от най-популярните кулинарни сайтове у нас „1001 рецепти“. Усмихната, винаги заредена с енергия и готини идеи и с много повече от „1001 рецепти“ зад гърба си. Днес Сандра представя три лесни летни десерта и разкрива тайните за съчетаването им с подходящото вино.

Това лято тя реши да сложи край на клишето торта с кафе и приготви няколко лени десерта, съчетани с вино. „Лятото е сезонът на дългите вечери, прекарани с приятели на открито, малките моменти, споделени на чаша вино и сладките и свежи изкушения, приготвени без много усилия.

Това лято ме вдъхновява колекцията вина Verano Azur, Pixels и New Bloom, които ме провокираха да създам три много лесни, практични и нестандартни рецепти за свежи десерти. Поднасям ги с вино, защото са вечерни десерти по залез, защото са перфектният завършек на една романтична вечеря и защото клишето торта с кафе все някога трябва да има край.

Важно е да се съчетаят с добре охладено вино, което ще даде нотка елегантност и ще ви подтикне да се насладите на десерта бавно, хапка по хапка, без да бързате”, разказа Сандра, докато запретваше ръкави в кухнята. Вината на New Bloom Winery са модерни, вкусни, подходящи за всеки етап от ежедневието. А ежедневието на Сандра е не само вкусно, но и динамично.

Десерт с миди в черупки, ябълки и бадеми

Време за приготвяне: 20 минути

Продукти

300 г миди в черупки
1 с.л. масло
100 мл бяло вино PIXELS Совиньон блан
1 ябълка
2 с.л. захар
20 г бадеми
сметана

Начин на приготвяне:

Пресните миди се накисват в студена вода веднага щом ги занесете у дома. След това черупките им се изтъркват в четка и се почистват от висящото мустаче, с което са били прикрепени. Това се прави с едно рязко движение в посока дължината на мидата. След това в тенджерка се загрява маслото. Щом се разтопи се добавят почистените миди в черупка, заливат се с бялото вино и се захлупват с капак. След 5 минути се преместват от котлона и се оставят да се охладят. След това се разтварят без да се отделят двете половинки на черупката една от друга. Ябълката се обелва и нарязва на много ситни кубчета. Заедно със захарта се поставя в тиган и ябълката се готви, докато захарта се разтопи и плодът се карамелизира. С тази плънка се пълнят празните половинки от черупката, а в другата, където е разположена мидата се добавя суров бадем. Ябълковата плънка се украсява с бита сметана.

Снимка: netinfo

Десертът се сервира с охладен Совиньон блан на PIXELS. Свеж цвят със зеленикав оттенък. За това трябва да следите още от пръв поглед във виното. На нос, както казват професионалните дегустатори, ще усетите аромати на плодове със зелена кора. Но най-важното вкусът ще ви спечели с цитрусова свежест, хармония и дъх на окосена трева. PIXELS е вино, създадено „с внимание към всеки детайл“.

Печени круши в розе със сирене Бри, хрупкави ядки и карамел

Време за приготвяне: 30 минути

Продукти:

2 круши
100 г сирене Бри
40 г бадеми
5 с.л. захар
100 мл розе New Bloom Winery

Начин на приготвяне:

Крушите се разполовяват и издълбават. Поставят се в тавичка с разрязаната част нагоре и в тях се поставят парченца сирене Бри. Заливат се с розе New Bloom Winery и се покриват с алуминиево фолио. Запичат се за 15 минути при 200 градуса, след което се изваждат, поливат се с образувалия се винен сос и се поръсват с нарязани печени бадеми. Захарта се поставя в тиган с незалепващо покритие и се разтопява до получаването на карамел, с който се полива десерът.

Крушите се сервират веднага, но и охладени са много вкусни. Поднасят се с чаша охладено розе на New Bloom Winery (от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016).

Снимка: netinfo

Нестандартно плодово Тирамису с ванилов крем и пресни малини

Време за приготвяне: 15 минути

Продукти:

250 г маскарпоне
4 с.л. подсладено кондензирано мляко
1 ч.л. ванилия
100 г бишкоти
100 мл кафе
100 г малини
мента

Начин на приготвяне:

В блендер се поставят маскарпонето, ванилията и подсладеното кондензирано мляко. Разбиват се до получаване на сладък пухкав крем. Бишкотите се начупват на парченца, топят се в горещото кафе и се подреждат на дъното и стените на десертни купички. Заливат се с крема от маскарпоне и десертът се заглажда. Върху него се подреждат пресните малини и десертът се декорира със свежа мента. Поднася се с добре охладено бяло вино Verano Azur, което е купаж от Совиньон Блан и Вионие 2016. Всичко в това вино – от дизайна на бутилките и етикетите, до вкуса разкрива слънчевата страна на живота. Произведено в стила на Новия свят, ароматно и леко, то разказва за лятото, за разговорите с любимите хора с прохладните вечери, за срещите с приятелка на по чаша вино.

Снимка: netinfo

Залезът и качественото розе винаги са си приличали, казва Сандра. Носят подобен цвят и те приканват да помечатеш за море...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти