Създайте запомняща се Коледа за вашето дете

Платена публикация

Коледа подаръци
Снимка: iStock

До Коледа остават няколко седмици, но празничната украса вече се изви по щандовете на магазините, шепотните обсъждания за фирмени банкети започнаха да се чуват между офис бюрата, а и Макколи Кълкин стартира ежегодното си дебнене от социалните медии на фона на все по-зачестяващата поява на Марая Кери в радио ефира.

С други думи – време е и вие да започнете с подготовката. Особено ако имате деца! И особено ако сте решили тази Коледа да бъде наистина специална и вълнуваща за тях.

Ако планът ви се състои само от голямо желание и мотивация, но пък сте лишени от каквито и да е интересни идеи, не се притеснявайте. Разполагаме с изобилие от такива по-долу. Възползвайте се от предколедната ни безплатна промоция с идеи и реализирайте която си пожелаете от тях!

Поставете началото на нови ваши лични традиции

Ако тази година посрещате Коледа за с бебе на ръце, вие сте щастливци! Не само че ви очаква едно наистина магично пиршество на душата, но и истински семеен празник. Сега е моментът да поставите началото на вашите лични семейни традиции, а защо не малчуганът да ги предаде и на своите деца? Направете снимка с Дядо Коледа или пред градската коледна Елха и съберете цяла серия от всяка следваща година, която да превърнете в календар. Настройте алармата за определено време от деня, в което да слушате празнични песни. Или от 1 до 24 декември четете по една коледна приказка за лека нощ. Не забравяйте и за подходящ подарък на мъничето. Можете да намерите разкошни идеи в бебешки магазин - patilanci.bg, които в последствие да се превърнат в онези безценни спомени за детството на вашия малчуган, скрити в красивата кутия за спомени под леглото или на тавана.

Коледа семейство
Снимка: iStock

Пренесете коледния дух в кухнята

Всъщност, като се замислите, съвсем не е нужно вашите деца да са на невръстна възраст, за да поставите началото на нови семейни коледни традиции. А къде обикновено е най-сплотено, активно и идейно семейството? Разбира се, че в кухнята. Ето ви една страхотна идея: отдайте се на сладостта и предимствата от здравословната домашна кухня и започнете да правите коледни бисквитки с малчуганите броени дни преди Рождество Христово. Добавяйте ги към подаръците за близки и приятели. Ако изобщо остане нещо от лакомствата, докато се радвате на поредната коледна кино вечер в студените снежни дни…

Влезте в обувките на своето дете

Замислете се от какво са били лишавани вашите малчугани най-много през цялата година и наваксвайте сега! Разбира се, че от внимание и от споделено време с любимото семейство. Истината е, че съвременните деца се радват на малки неща като разходка в парка, но съвместно с мама и тате. Освен това за едно хлапе от 21 век е много по-голяма изненада да види истинска жива елха у дома, отколкото свръхмодерна изкуствена с много лампички. А ако искате наистина незабравими забавления на макс – просто си запазете по един ден през седмицата и се отдайте на игри със сняг заедно с цялото семейство извън града. Точно покрай Коледа ще осъзнаете, че нашите деца не търсят играчки. Те търсят свободното време за игри с родителите си.

Коледа подаръци
Снимка: iStock

Запазете си и домашни часове за творчество

Ако елхата е вече изведена, не ви се дават излишни пари за нова украса и тази година, но сте заредени с много коледен дух – запретвайте ръкави и си я направете сами. Творческите дейности с мъниците зареждат дори след изтощителен дълъг ден в офиса. Припомнете си как в училище сте правили снежинки от обикновена бяла хартия и научете и своите деца на този лесен, но толкова ефектен трик. Дори да не ви се получи украсата кой знае колко красива, едно е сигурно – самото й изработване ще предизвика невероятни емоции у вашите деца и ще ги превърне в незабравими спомени.

Не забравяйте, че Коледа е дух, а не повод за подаръци

Макар подаръците да са повече от важна част за Коледа, опитайте се да предадете посланието на празника на своите деца. Разкажете им за празника – за неговия произход, за това как сте го празнували вие със своите родители, за традициите от вашия край, ако вече не живеете там със своето семейство. Не забравяйте, че „По Коледа се случват чудеса“ не е само израз, който да повтаряме с надеждата, че ще получим нещо. Превърнете го в ново мото на своето семейство по време на зимните празници. Започнете вие да правите чудеса, като създадете традиция да помагате и носите топлина и любов на някой в нужда. Няма по-хубав подарък за едно дете от добрия пример!

Коледа подаръци
Снимка: iStock

Коледа с деца само звучи огромно предизвикателство, много похарчени пари за приготовления и подаръци, нерви и твърде много почивни дни у дома. Всъщност, по-хубаво време от годината и то с мъниците няма. Просто трябва да се отдадем на коледния дух, да го поканим у дома, да му се насладим и най-вече да го предадем на своите наследници. А всичко останало се купува в магазина или да се поръча в ресторанта. Коледа е нищо друго освен едно красиво и уютно „заедно“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти