Сърцето ви умира за внимание

Платена публикация

сърце
Снимка: Istock

Откакто свят светува жената е тази, която се грижи за всичко и всички – за семейството, дома, децата, родителите, огнището. Днес към всички нейни все така силно изразени социални роли се добавят и възможностите за професионално развитие. От друга страна, мъжете все по-често допринасят за семейния уют и помагат на половинките си в домашните задължения. Кариерата често е бягство от рутината на ежедневието и за двамата, но предизвикателствата на работното място от своя страна повдигат значително нивата на стрес и напрежение.

И както винаги там, където има нови възможности, там има и нови предизвикателства. Повечето кариерни избори, както за мъжете така и за жените, са свързани с напрежение и компромиси със себе си.  Стремежът към постигането на актуалния баланс между личен и професионален живот, води след време до последици, за които преди не сме си и помисляли. Сред тях най-сериозни са тези, които вредят на здравето ни.

Според проучванията над 18 милиона души умират всяка година, покосени сърдечно-съдови проблеми, а в България над 60% от смъртността се дължи на болести на сърцето. Излиза, че сърцето е наистина много крехко и за него трябва да се полагат редица специални грижи. Вместо това обаче, ние не само, че не взимаме никакви мерки, но и напротив - добавяме към стреса употребата на алкохол, тютюнопушене, обездвижване и затлъстяване. 

сърце
Снимка: Istock

У нас 25% от населението има висок холестерол, а 2 700 000 души страдат от хипертония, което е равно, а може и вече да надминава броя на активното население у нас. Тези и други симптоми най-често водят до бича на нашето съвремие - атеросклерозата. Атеросклерозата е хронично, прогресиращо заболяване, което засяга вътрешния слой на големите и средните артерии на организма. Във вътрешния слой на артериите се отлагат мастни вещества и стените на съдовете стават по-дебели и по-твърди.

Освен не особено здравословният начин на живот на българина, причина за атеросклерозата е и липсата на качествена грижа за здравето на сърдечно-съдовата система. Свикнали сърцето ни да тик-така в правилен ритъм, а кръвта ни да бушува по вените, често забравяме, че макар и автоматични, тези процеси са уязвими. Точно затова специалистите съветват след 40-годишна възраст дамите да обърнат внимание на своето здраве и да намерят начин да си донабавят Омега 3 мастни киселини. И по-точно Омега 3 от рибено масло. 

Именно те спомагат за нормалните нива на холестерола и триглицеридите, подкрепят функцията на сърцето и кръвоносните съдове и съдействат за поддържане на нормално кръвно налягане. Любопитен факт е, че в комбинация с коензим Q10 и селен, се катализира многократно абсорбацията на Омега 3 в организма. Причина за това се явява фактът, че коензим Q10 играе ролята на “разчистващ пътя” елемент като мощен антиоксидант, както и това, че най-много Q10 има в сърцето ни.

Селенът е другият мускетар, който често е наричан микроелемент с макрокачества. Едно то най-големите му предимства е, че регулира метаболизма на щитовидната жлеза. Освен това той увеличава еластичността на тъканите на кръвоносните съдове, намалява оксидативния стрес, и ограничава натрупването на холестеролни плаки.

сърце
Снимка: Pexels

Изводът е, че комбинацията от Омега 3 мастни киселини, коензим Q10 и селен би могла да играе съществена роля в опазването на вашата сърдечно-съдова система и се възприема като основа част от грижата за здравето. Подобна комбинация на пазара у нас се открива в един от най-известните продукти на Валмарк - ОмегаПрим, известен с най-високо качество на Омега 3 мастни киселини от рибено масло, допълнен с концентрация на селен, осигуряваща 82% от необходимия дневен прием и наситен синтез на коензим Q10, допринасяща за младост на клетките и подкрепа на здравето на сърцето. 

И ако наистина имате още много мечти за осъществяване, не бива да се колебаете да се погрижите за себе си и да си набавете необходимите продукти, които ще ви помогнат да бъдете в кондиция и готови да се наслаждавате на успехите си, както в личен, така и в професионален план. Защото освен кариерата, семейството и приятелите, е важно да не забравяте, че и сърцето ви умира за внимание... Буквално.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти