„Сънуван шепот“ – лиричната изповед на изгряващ български поет

Платена публикация

Явор Янесовски книга
Снимка: Личен архив; Издателство Жануа "98

Явор Янесовски представя най-личните си стихове досега

Докато листата бавно се отронват и прошепват спомена за отминалото лято, Явор Янесовски се завръща на литературната сцена със стихосбирката „Сънуван шепот“. След успеха на дебютната му книга „Чакани вселени“ и последвалата я „Името на прелестта“ младият поет представя своите най-съкровени стихове, описващи пътя към Нея – момичето с „незабравени очи“. Изданието излиза с красивите картини на художничката Павлина Тодорова, нарисувани специално, за да пресъздадат нежния поетичен свят.

Явор Янесовски е роден на 14 март 1993 г. в София. Завършва бизнес администрация, но животът му отрежда друго призвание. Освен поет, Явор е и запален астролог, обича изобразителното изкуство и да колекционира картини на български творци. Една от любимите сентенции на автора, превърнала се в негова житейска философия, са думите на великия писател Виктор Юго: „На света има само две достойнства, на които можем и трябва да се прекланяме — това са гениалността и искрената доброта.“

Явор Янесовски книга
Снимка: Издателство Жануа "98

Лирическият Аз в „Сънуван шепот“ отвежда читателите на емоционално пътешествие през 29 стихотворения, някои от тях превърнали се в бленувани, а други в неподозирани дестинации. Подредени в отделни лирически части, те разкриват вътрешния свят на модерния човек, копнеещ по небесата, понякога плашещ се от хората и криещ „сиротните си тайни“. Изповедта на героя завършва със 7 сонета – характерен за автора литературен жанр.

Неусетно читателите ще погледнат през очите на едно момче, открило безусловната любов в образа на прелестно момиче. Когато я няма, единствената утеха за Аз-а са стиховете и с перото си той изписва чувствата, превърнали се в шепот. Единствен образ в съня му.

Официалната премиера на книгата „Сънуван шепот“ ще се състои на 12 септември 2023 г. от 18:00 ч. в Книжен център „Гринуич“.

Явор Янесовски
Снимка: Личен архив

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти