Сън през лятото - на какви материи да заложим?

Платена публикация

Аstratex
Снимка: Аstratex

Прекарваме една трета от живота си в сън, а здравословният сън от своя страна е от огромно значение за нашето физическо и психическо благополучие. Затова е изключително важно да спим в удобно нощно облекло, така че тялото ни да не бъде обезпокоявано.

Какво нощно облекло предпочитате? А знаете ли кои са най-добрите летни материи за комфортен сън? Разказваме ви в следващите редове.

Памукът е подходящ за всеки сезон

Горещите летни нощи се нуждаят от дишаща материя. Памучното нощно облекло е особено полезно за хората, които са по-податливи на потене. Когато избирате нощно облекло от памук, най-често ще откриете модели от 100% памук или такива с около 95% памук и малко еластан. Те са идеални както за лятото, така и за зимата. Памукът е материя, която оставя кожата да диша и подържа тялото в балансирана температура. За да не ви е твърде горещо в памучна пижама през лятото, ви съветваме да заложите на модел с шорти и къси ръкави. Този тип мъжки пижами е и най-предпочитаният от господата. Ако предпочитате да носите нощници, то заложете на къс модел без ръкав или с къс ръкав.

Аstratex
Снимка: Аstratex

Сатен за охлаждане

Сатенът е страхотен за лятото, защото е лека и фина материя, която не задържа топлина. Поради това, той дават леко чувство на хладина при допир с кожата. Вискозата, например, е и въздухопропусклива, което я прави идеален избор за най-горещите нощи.

Има няколко вида сатен, в зависимост от изработката. Най-известните са полиестерен сатен, копринен сатен и вискоза. Сатенът е обичана материя най-вече от дамите. Това е така поради няколко основни причини: На първо място, сатенът дава чувство за елегантност заради приятния си блясък. Той, също така, е изключително красив и се пере много лесно. Друга причина за популярността на сатена е, че той пада свободно по тялото, което засилва чувството за женственост.

На пазара ще откриете голямо разнообразие от дамско нощно облекло от сатен и вискоза, като повечето модели са без ръкав или с много къс ръкав. Комбинирайте сатененото си нощно облекло с чаршафи от памучен сатен. Така ще имате сладки прохладни сънища, дори и в най-големите жеги.

Аstratex
Снимка: Аstratex

Не спете голи дори в най-горещото време

Много хора, особено мъжете, имат навика да спят голи, когато температурите се покачат. Учените казват, че понякога е полезно хората да спят голи, но това не трябва да бъде честа практика.

За предпочитане е винаги да обличате нещо по време на сън. Причините са няколко:

- Възможно е да сте оставили прозореца си отворен и температурите да се понижат през нощта. Ако в такъв момент не сте облечени, то тялото ви или някоя част от него, може лесно да изстине.

- Пижамата ще ви даде допълнителен слой - понякога се изкушаваме да спим без облекло и смятаме, че завивката ще ни предпази. През нощта обаче няма гаранция, че няма да отвиете тялото си и то да бъде в уязвима позиция.

- Пижамата попива телесни течности, които тялото отделя по време на сън.

- Добре е да сте подготвени за извънредни ситуации дори и през нощта - някои ситуации не са желани, но дори по време на сън е важно да сте подготвени за извънредни ситуации, в които трябва да излезете веднага от дома си. Сигурни сме, че не искате да го правите голи.

Ще намерите голямо разнообразние от нощно облекло за цялото семейство в онлайн магазина astratex.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти