Star Wars Lego: Как да изберем правилния конструктор

Платена публикация

дете конструктор
Снимка: iStock

Star Wars Lego са страхотни тематични комплекти на конструктора Лего, които успешно пресъздават герои и машини за феновете на известния филм за междузвездни войни. Те имат изключително детайлен дизайн и цветни блокове. Различните елементи стимулират фината моторика, а различната им трудност на сглобяване ги правят подходящи за игра на деца от различни възрасти. 

Разбира се, от една страна, богатата гама и разнообразие от конструктори Lego Star Wars е страхотно, тъй като родителите имат възможност да изберат играчката, която детето им ще хареса най-много. Поради голямото разнообразие понякога е трудно да изберете правилния продукт. В същото време, използвайки примера на Lego Star Wars, можем да помислим как точно можете да изберете най-добрия набор от известни играчки за всяко от децата поотделно.

На какво трябва да се обърне внимание при избора на подходящо лего

Когато избират конструктори на Lego Star Wars, родителите трябва да обърнат внимание на интересите и хобитата на малчугана, да разберат кои герои от филмовата поредица харесва (положителни или отрицателни), с какво той предпочита да играе и какви елементи и дизайни го привличат. За по-малките фенове е по-добре да се избират комплекти с по-големи блокове – това ще опрости задачата за сглобяване и ще помогне да не загубите детайлите.

Какви качества изграждат тези играчки в децата

star wars lego
Снимка: Ozone.bg

Строенето на Лего, в това число и на Lego Star Wars, развива в децата редица полезни умения. Нека ги разгледаме, за да ви помогнем с избора на подходящ модел за вашият малчуган:

  1. Насърчава развитието на фините двигателни умения – свързването и разединяването на части с различни размери и форми изисква да се положат различни по посока, сила и продължителност усилия, като по този начин перфектно тренира ръката, подготвя я за писане и също така допринася за развитието на мисленето на малчугана.

  2. Насърчава креативността и нестандартното мислене – измисляйки свои собствени модели, малките играчи се учат да комбинират детайли с различни форми, цветове и размери. Като играят самостоятелно Лего, те могат да създават различни модели – от селска къща до извънземен космически кораб, както и да си играят с различни фигурки. В същото време нямат почти никакви ограничения за вида и дизайна на моделите, което означава, че няма страх да не направят нещо нередно. Именно тези условия създават атмосфера за развитие на въображението и творчеството.

  3. Развива уменията за внимание, планиране и решаване на проблеми – създавайки модели, децата се научават да планират своите дейности, да намират и решават проблеми. По този начин се развива задържането на вниманието и концентрацията. Когато създава модел според инструкциите, малчуганът се научава да чете диаграмите, да разделя задачата на стъпки и да наблюдава тяхното изпълнение. Когато се сблъска с проблем, той трябва да провери отново предишните стъпки и да анализира къде е направена грешката. Всички тези умения ще ви бъдат полезни повече от веднъж в училище и в зряла възраст.

Играта с конструктор Star Wars Lego има положителен ефект върху развитието на физическите, интелектуалните и комуникативните способности на младия фен. Различните начини за организиране на играта ви позволяват да обърнете внимание на различни области от развитието на детето: работата в екип развива комуникационните умения, създаването на сложен модел развива търпението и постоянството, поетапното проектиране развива способността на детето да планира и организира самостоятелно дейности.

Разберете какво е интересно на вашия малчуган, за да успеете най-ефективно да изберете подходящия Lego Star Wars конструктор, с който да се забавлява. От онлайн магазин Ozone.bg обръщат внимание, че огромното разнообразие от тематични комплекти на пазара, високото качество на всички елементи, както и тяхната безопасност и достъпна цена правят тези играчки един от най-добрите подаръци за деца на всяка възраст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти