Сигурна ли си, че дрехите ти са качествени?

Платена публикация

дрехи
Снимка: Kaufland

Не спираме да говорим за качествени храни, не спираме да четем етикетите на козметиката която ползваме и всичко това правим с едничката цел да се уверим, че се грижим за здравето си.

През последните години най-сетне си дадохме сметка, че това, което използваме – от кремовете за лице до храната, има пряко влияние върху здравето ни и върху природата.

Разбрахме, че не можем да потребяваме ресурсите на планетата безогледно и да не страдаме от последиците.

Добрата новина е, че все повече компании-производители също си дават сметка за това и непрекъснато повишават качеството на продуктите си.

Такъв пример е веригата магазини Kaufland. Тя допълва цялостната си политика за устойчиво развитие с отговорното производство на собствените си текстилни марки. За да гарантира високото качество на текстила си, за изработката му компанията използва влакна от био памук.

Собствените линии дрехи на Kaufland – както за потребителите, така и за екипа на компанията - са сертифицирани от Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS*), който следи за екологосъобразните процеси и условия на всяка стъпка по цялата производствена линия от полето до гардероба, а именно от отглеждането на памука до крайния продукт.

дрехи
Снимка: Kaufland

Защо е важно дрехите ви да са със сертификат GOTS?

GOTS е водещият в световен мащаб стандарт, който гарантира устойчивото производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до опаковането и прозрачното обозначаване.

Памукът, от който са произведени собствените текстилни марки на Kaufland, както и работното облекло на екипа на компанията, се култивира органично, което означава, че се поддържа по-ниска консумация на вода в сравнение с конвенционалните методи, преработва се без използването на вредни за околната среда химикали – без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор.

За да се гарантира пълното съответствие с критериите, стандартът се основава на двойна система за контрол – чрез проверки на място при производствения процес, както и редовни анализи.

Kaufland и Greenpeace

Сертификатът GOTS е част от серия мерки в стратегията за устойчив текстил на Kaufland. Като компания с отговорно и последователно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в глобалната кампания Greenpeace-Detox на международната организация Greenpeace, като си постави за цел да преустанови използването на вредни химикали при производството на собствени марки облекла, домашен текстил и обувки.

В допълнение Kaufland сертифицира собствения си текстил и по стандарти като Ökotex и преобразува опаковките на собствените си текстилни продукти от пластмаса в рециклирана хартия и картон, произхождащи от устойчиво стопанисвани гори и сертифицирани по стандарта FSC.

Наличието на сертификати е единственият начин да се докаже, че дрехите, които носите, са наистина безопасни – както за вас, така и за природата.

Kaufland вече представи на пазара 6 текстилни марки с над 700 продукта в постоянен асортимент: Kuniboo за най-малките, Hip&Hopps за подрастващите, Oyanda за дамите, Townland за господата, спортната линия Newletics и Liv&Bo – текстил за дома. Над 600 от тях са изработени с органичен памук, сертифициран по GOTS.

Повече информация за устойчивото производство на собствения текстил на Kaufland можете да намерите тук: kaufland.bg/gots.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти