Щастлива кожа - щастливо бебе!

Платена публикация

Щастлива кожа - щастливо бебе!
Снимка: Pampers

Всяка майка знае колко важно е за бебешката кожа да има свободата да диша, за да бъде гладка като коприна. Но как майката може да бъде сигурна, че до кожата на нейното бебе през целия ден достига достатъчно количество въздух, дори и когато то е с пелена?

Досегът до свежия въздух трябва да стане част от ежедневието на бебето още от раждането му. Разбира се, това трябва да се прави, като се вземат под внимание необходимите мерки за сигурност. За да може да бъде щастлива, чувствителната бебешка кожа трябва да се овлажнява редовно.

Свежият въздух, който влиза през пелената, спомага за премахването на влагата. Това е изключително важно, като се има предвид, че бебето уринира количество от около 150 мл. през деня. Най-голямото предизвикателство е да открием точния баланс при овлажняването на кожата: между прекаленото овлажняване и прекаленото изсушаване.

Трябва да създадем микро среда, необходима за правилното развитие на кожата, а тази микросреда може да бъде осигурена от пелените, изработени от дишаща материя.

Когато кожата на бебето е спокойна, то също е спокойно и расте здраво и щастливо.

За да ни разкаже повече за това, колко е важен досегът на бебешката кожа със свеж въздух, ние поканихме Димитрина Проданова, психолог и експерт на Pampers.

Възможно ли е бебешката кожа да бъде щастлива?
Всъщност, бебето със здрава кожа може да бъде щастливо, защото неговият психологически комфорт е изцяло и пряко обвързан с неговото физическо здраве

Колко важно за развитието на бебето е комфорта на неговата кожа?
Кожата като най-големият орган в човешкото тяло, е от изключително значение за комфорта на всеки човек, не само на бебетата. Когато едно дете има проблем с кожата, в различните фази от развитието си, независимо дали ще е възпаление, акне, алергия и др., това го прави изключително раздразнително.

При бебетата, които имат особено чувствителна кожа, този проблем може да ескалира, и поради една много съществена причина – те все още не могат да говорят, не могат да ни насочат вербално какво ги измъчва.

И така, цялото същество на бебето се завладява от неконтролируема тревожност. Тя от своя страна, може да повлияе негативно на съня, на храненето, на активността на детето, на емоциите му. Така, привидно лек проблем, може да ирадиира върху цялостното му функциониране, което не трябва да бъде подценявано.

Когато бебето има здрава кожа – то е спокойно, тогава и майката е спокойна. Колко е важен ежедневния контакт на майката с бебето за неговото психическо развитие?
До около 1г. 2-3 месеца ежедневният контакт на детето с майката е от водещо значение. Когато той е изпълнен с нежни и постоянни грижи в защитена среда, детето формира сигурна привързаност към майката. А това е основополагащо за израстването му като балансирана и емоционално здрава личност.

Бебето и майката в първите месеци от живота му са в така наречената симбиотична връзка, а именно – те са едно цяло в неговото съзнание. И естествено, емоции те му са изцяло зависими от два водещи фактора – неговия физиологичен комфорт и спокойното, емоционално балансирано присъствие на неговата майка. Така че, е добре да не забравяме максимата: „Спокойна майка-щастливо бебе”.

Може ли да ни споделите няколко важни съвета относно грижите за бебето, които да помогнат на майката да осигури досег със свеж въздух на кожата на бебето и едновременно с това да зазадрави психологическата връзка между нея и бебето?
Ежедневните разходки на чист въздух, с изключение на мъгливо и ветровито време, спомагат бебето да расте спокойно и здраво. Участието на татковците в грижата за малкото същество са от изключително значение. Те могат да участват в къпането на бебето, като това е не само ритуал, но и игра, общуване, споделена радост.

Масажите след вечерното къпане, допълнително заздравяват връзката на бебето с неговите най-близки хора. Докосването с нежност е даряващо, както за детето, така и за неговите близки. То освобождава от стреса, от напрежението, което бебето натрупва през дългия ден, изпълнен с впечатления и емоции. Не трябва да забравяме, че дори приятните емоции, за фината психика на бебетата, са изтощителни.

Кои са най-подходящите занимания на майката с бебето за заздравяване на връзката им?
Играта е най-същностната част от живота на едно дете. Тя започва с контакта с най-близките. Детето възприема техните модели на поведение и с времето все повече се стреми да им подражава и да ги възпроизвежда. А когато родителите му го обгрижват с любов и с цялото си внимание, и така че то да получава усещане за радост, един ден то ще е способно да създава такива взаимоотношения и с околните. Най-подходящите занимания на майката с нейното бебе са тези, които го карат да се смее.

В действителност, има толкова много неща, които Вашето бебе може да изследва, дори когато е с пелена, като в същото време кожата му има контакт със свеж въздух.

Пелените Pampers Premium Care с 5-звездна защита за кожата съдържат дишащи микро пори, спомагащи за достигането на свеж въздух до бебешката кожа, дори когато то носи пелени. По този начин се намалява риска от прекомерно хидратиране и кожата се предпазва от раздразнения, предлагайки на бебешката кожа 5-звездна защита и комфорт.

Всички размери пелени притежават микро пори за циркулиране на въздуха, което гарантира усещане за свеж въздух около кожата дори и вътре в пелената.

За пълна 5-звездна защита се препоръчва употребата на Pampers Sensitive кърпички, меки като памук, с уникален лосион на Pampers и клинично доказали, че почистването овлажнява бебешката кожа и помага за добра грижа преди поставяне на пелената.

За повече информация можете да намерите ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти